Stilling: helse > røyking >

infertilitet og tidlig menopause

   Når eggstokkene ikke for tidlig, tidlig overgangsalder, noe som kan være ødeleggende for en kvinne som hadde håpet å få barn. Ifølge Mayo Clinic, er årsaken til tidlig menopause ikke helt forstått, men det antas å være forbundet med stråling eller kjemoterapi behandling, immunforsvar sykdommer og røyking

Ovarian utilstrekkelighet

Dr. Robert W. Rebar av American College of Fødselsleger og Gynekologer forteller at noen kvinner som er diagnostisert med tidlig eggstokksvikt, noe som fører til for tidlig overgangsalder, faktisk bli gravide etter at diagnosen blir stilt, og derfor, Dr. Rebar antyder at disse pasientene har en initial diagnose av hypergonadotropic hypogonadisme eller primær hypogodanism eller primær ovarial insuffisiens i stedet for tidlig eggstokksvikt. Hvis en kvinne ser ut til å ha eggstokkene insuffisiens, råder Dr. Rebar at hun bør undersøkes for thyroiditis, som er den vanligste autoimmune lidelser knyttet til for tidlig eggstokksvikt, samt for permutasjoner av FMR1 genet, noe som fører til skjøre X syndrom, og også for adrenal antistoffer.

The Essential hormoner

Eggstokkene produserer østrogen, progesteron og androgener (testosteron), som regnes som den mannlige hormonet, men kvinner har det, og trenger det, også. Ifølge Earlymenopause. org, er 50 prosent av testosteron som er i en kvinnes kropp produsert av eggstokkene. Den andre halvparten er produsert av binyrer. Hvis en kvinne lider av for tidlig eggstokksvikt, mister hun østrogen, progesteron og testosteron. Betterhealth. vic. gov forklarer at eggstokkene konverterer testosteron, eller androgener, til østrogen. Kvinne androgen produksjon krever koordinering og samarbeid av eggstokkene, hypofysen og binyrene til å holde androgen nivå der den skal være. Ifølge Daisynetwork. org. uk (http://www. daisynetwork. org. uk/hrt. html), nesten halvparten av alle kvinner som opplever for tidlig overgangsalder kan ha nytte av testosteron terapi.

Symptomer

Hvis du er yngre enn førti og har følgende symptomer kan dette bety at du legger inn overgangsalderen for tidlig, ifølge Medicinenet. com: menstruasjonen som er lettere eller tyngre enn normalt eller savnet eller uregelmessig menstruasjon og /eller hetetokter. Dette er indikasjoner på at eggstokkene ikke produserer nok østrogen. Østrogen og progesteron, er de to kvinnelige reproduktive hormoner, for å opprettholde regelmessig menstruasjon, og å opprettholde et egg, som produserer en graviditet.

Andre tegn

I tillegg, hvis du er yngre enn førti og opplever tørre hud, tørre øyne og tørr munn, søvnløshet, nedsatt lyst på sex, vaginal tørrhet og inkontinens (tap av blærekontroll) disse skiltene kan også indikere forestående overgangsalder.

Ytterligere Årsaker

Du har høyere risiko for å legge inn overgangsalderen for tidlig hvis din mor og andre kvinnelige slektninger hadde tidlig overgangsalder, eller dersom du eller en av dine slektninger har hypotyreose, lupus eller Grave's sykdom eller autoimmun sykdom.

Ikke Smoke

Det finnes ting du kan gjøre for å prøve og forhindre for tidlig menopause, ifølge Yourhealthcounts. net, inkludert ikke røyke. Østrogen nivåer er senket når en kvinne røyker, og dette endrer måten at kroppen bruker østrogen.

Risk Factors

Vegetarianere har tidligere overgangsalder enn hva kjøttetere, ifølge Yourhealthcounts. net. Det antas at dette er fordi androgen (mannlig hormon) produksjon er redusert i vegetarianere. Drikker en og annen alkoholholdig drikke vil redusere sjansene for tidlig menopause fordi alkohol Nedbrytningen foregår i leveren, og dette øker enzymatiske konvertering av østron til østradiol (østrogen).
Hvis du er for tynn, kan dette opp dine sjanser for å legge inn overgangsalderen for tidlig. Å være undervektig kan forstyrre hormonbalansen og redusere mengden østrogen som kroppen din trenger for å produsere å beholde sin reproduktiv helse.
Kvinner som bor i høyereliggende strøk kan gå inn overgangsalderen tidligere enn de som ikke gjør det. Disse kvinnene produserer færre androgener (mannlige hormoner). Ifølge Medicinenet. com, når for tidlig overgangsalder har begynt det er svært usannsynlig at det kan bli reversert.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------