Stilling: helse > røyking >

Magen vekst under svangerskapet

   Spenningen av å være gravid er ofte forsterket av det visuelle vekst i mors mage. Graden av ekspansjon og størrelsen på en kvinnes gravid mage påvirkes av mange faktorer, herunder antall graviditeter hun har hatt, hennes fysiske bygge, hennes vektøkning og størrelsen på barnet

Du trenger:
basal termometer.

Tid Ramme

En normal graviditet varer ca 38-40 uker. Kvinner som er gravide for første gang begynner vanligvis å se betydelig magen vekst mellom 16 og 18 uker. Kvinner opplever senere svangerskap og de som er undervektige kan begynne å vise så tidlig som 12 uker.

Størrelse

Størrelsen på en kvinnes gravid mage varierer fra svangerskap til svangerskap. Flere ulike faktorer diktere hvor mye synlig vekst en kvinne opplevelser. Mødre som er overvektige eller som får mye vekt under svangerskapet er mer sannsynlig å ha svært store buk. Kvinner som har en tendens til å ha større-enn-gjennomsnittet babyer også oppleve betydelig magen vekst. Tall kvinner og de som spiser sunt kosthold og trener regelmessig har vanligvis mindre mager.

Effekter

Veksten av en gravid kvinnes mage påvirker hennes på mange måter. Hun kan utvikle strekkmerker på huden hennes, som vanligvis forsvinner eller blekner etter at barnet er født. Hennes navle kan poke ut på grunn av den voksende livmoren presser mot huden hennes. Den ekstra vekten som kommer med magen vekst kan føre til at moren skal ha backaches og å oppleve hevelse i anklene og føttene, spesielt i de siste ukene av svangerskapet.

Forebygging /løsning

Du kan gjøre et par ting til bidra til å holde magen vekst innenfor et sunt rekkevidde. Først, være forsiktig med hva du spiser. Mange kvinner tror svangerskapet gir dem rett til å spise hva de vil. Dette er ikke sant. Selv om det er viktig å øke kaloriinntaket i løpet av svangerskapet, unngå overspising. Motstå trangen til å spise mye komfort matvarer, for eksempel kaker, kjeks eller chips. Disse snacks inneholder et høyt antall tomme kalorier som tilbyr liten eller ingen næringsverdi.

Også prøve å bli så aktiv som mulig. Hvis du jobbet regelmessig før svangerskapet, fortsetter å gjøre det under svangerskapet. Hvis du ikke trener, prøv å delta i lys aktiviteter, som å gå. Det verste du kan gjøre hvis du er bekymret for usunne magen vokser redusere aktivitetsnivået. Spør legen din hvilke aktiviteter og øvelser er trygt for deg å gjøre under svangerskapet.

Advarsel

Forsøk aldri å gå ned i vekt mens hun var gravid med mindre regissert av en lege. Selv om en voksende mage og vektøkning kan være nedslående for noen kvinner, er graviditet ikke tid til kosthold, eller å starte en streng treningsprogram. Det er også viktig at du ikke prøver å kontrollere magen vekst ved å hoppe over måltider eller ikke spise. Kroppen din trenger mat for å holde det gående, og babyen trenger næring som kommer fra maten du spiser. Frata den voksende fosteret av riktig næringsstoffer kan føre til mange alvorlige helse-og utviklingsproblemer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------