Stilling: helse > røyking >

bendelorm hos mennesker fra katter

   Katter er vertskap for to typer bendelorm: Taenia taeniaeformis, som infiserer mange små ville pattedyr, og Dipylidium caninum, som også kan bli fanget av hunder. Mennesker kan bli smittet med Dipylidium caninum, men er ikke naturlige verter for Taenia taeniaeformis. Små barn er mest utsatt for å fange bendelorm fra katter. Forebygging, diagnose og behandling er ganske enkel

Bendelorm funksjoner

Loppene er mellomverter for Dipylidium caninum, og katten svelger. dem mens grooming, eller ved å spise en smittet gnager. Den bendelorm microfilaria passere gjennom fordøyelsessystemet, feste til intestinal vegger hvor de vokse og formere seg. Små, kalt egg-fylt segmenter proglottids bryte ut av bendelorm og er utvist gjennom anus.

Taenia taeniaeformis finnes i muskelvev og organer av små pattedyr og katter vanligvis får disse bendelorm ved å spise mus .

hvordan mennesker Get Cat Bendelorm

Taenia taeniaeformis har vært registrert hos mennesker, men er ekstremt sjeldent. For å få det, ville en person må spise rått, infisert kjøtt. Selv da, mennesker er ikke naturlige verter, er bendelorm microfilaria neppe feste

Barn er mer sannsynlig å få Dipylidium caninum enn voksne, gjennom samspill med en katt. . For å bli smittet med dette bendelorm, har en menneskelig å svelge enten en infisert loppe, en proglottid eller levedyktig bendelorm egg

Symptomer

Symptomene på bendelorm er lik i begge katter og mennesker:. Mild diar¨¦, mage opprørt og rektal kløe fra fremvoksende proglottids. Det kan være noen symptomer i det hele tatt hvis smitten er begrenset til en eller to ormer. Diagnose er bekreftet av tilstedeværelsen av proglottids i avføring eller undertøy, rundt anus eller på møbler og sengetøy. Disse ser ut som flate korn av ris og disconcertingly nok, kan det fremdeles være i bevegelse.

Behandling

Behandling er enkel. Det krever vanligvis en enkelt oral dose av praziquantel (kalt Biltricide for menneskelig bruk, Droncit for dyr). Dette dreper bendelorm innen 24 timer. I tunge eller vedvarende infeksjoner, kan en andre oral dose, eller en praziquantel injeksjon, skal administreres.

Forebygging /løsning

Flea kontroll er det viktigste steget i å forebygge bendelorm i både kjæledyr og mennesker. Bruk en veterinær-foreskrevet aktuelle loppe forebyggende hver 4-6 uker hvis katten din går utenfor. Ingen av de aktuelle behandlinger eller regelmessig wormers hindre eller drepe bendelorm. Snakk med veterinæren din om profylaktisk dosering katten med Droncit en eller to ganger i året hvis hun er en ivrig jeger.

Selv med forebyggende, kan katter få bendelorm gjennom jakt og spise infiserte byttedyr. Vær oppmerksom på tegn på bendelorm i avføringen. Hvis katten (eller et barn) synes å ha en kløende bunn eller katten er grooming overdrevet, være på vakt for tegn på proglottids.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------