Stilling: helse > røyking >

bentetthet screening retningslinjer

   En bentetthetsmåling, også kalt en DEXA scan, er utført for å påvise osteoporose. Osteoporose er en sykdom som gjør at bein til å bli veldig svake og knekker lett. En bentetthetsmåling bruker spesielle X-stråler som måler mengden av kalsium og andre mineraler i benet

Betydning

Små -boned og tynne kvinner, de av sørøstasiatiske anstendig og de over 65 år er i størst risiko for å utvikle osteoporose, og bør testes.

Høyde

Menn og kvinner som har vist en nedgang i høyden bør mottar en skanning. En reduksjon i høyden på 1 1 /2 inches eller mer er et sikkert tegn på at en test er nødvendig.

Brudd

Alle med mange brudd, stress frakturer eller brukket bein bør testes. X-stråler som viser ryggvirvler komprimering også signal behovet for testing.

Bøyde eller humped Tilbake

En merkbar endring i holdning er en samtale for et bein denstity test. En person med osteoporose kan være stooped, har en humped tilbake, og en lutede sittende og /eller stående stilling.

Sykdom

Menn og kvinner som har eller brukt til å få spiseforstyrrelse anorexia nervosa bør testes, som bør de med malabsorpsjon, visse skjoldbrusk sykdom, leversykdom, nyresykdom, reumatoid artritt, amenoré, ubehandlet for tidlig overgangsalder, Cushings syndrom, langvarig bruk av heparin og anti-convulsants, og de som har hatt organtransplantasjoner.

BMD

Bone mineral density (BMD) er en utmerket estimat av benmasse. Jo tykkere benmasse, jo mindre sjanse er det for å utvikle osteoporose. En bentetthetsmåling er non-invasiv og smertefri.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------