Stilling: helse > røyking >

hvordan gjøre mest mulig ut av din vanlige lege besøk

  Hvis du ser den vanlige fastlegen for et kontinuerlig problem og ikke føles som om du får mest mulig ut av besøket, her er noen tips som kan hjelpe
Merk:. Dette er for en person å se sin faste lege for en kronisk eller vedvarende problem. Det forutsetter at du allerede har vært å se denne legen før

Du trenger:. .
Penn /blyant
notepad.


en.
Husk dette er et besøk på gang kontrollert et spesifikt problem som legen din allerede vet om. Fokus på de problemene som du har blitt allerede ser legen for. Hvis du har mange helseproblemer, velge en eller to som plager deg mest.
Hvis noe nytt som plager deg, er du nødt til å velge hva du vil at legen skal gjøre. Enten lage en egen avtale for det nye problemet, helst før rutinen en, ellers fortelle legen når han går i døren om de nye problemet og foreta en ny avtale for å sjekke alt annet. Ikke prøv å presse seks problemer inn i en ti minutters avtale!
For nye problemer, se min artikkel Hvordan snakke med leger om en ny medisinsk problem.
to.
Lag en liste over dine medikamenter, inkludert urtemedisin, vitaminer, eller over disk medisiner. Hvis du har lagt til noe eller sluttet å ta noe, setter en stjerne ved siden av dette elementet. Circle noen medisiner som virker å være uenig med deg eller forårsake bivirkninger.
Tre.
Hvor har du gjort siden ditt siste besøk? Føler du deg bedre, verre, eller det samme? Har noen symptomer på sykdommen forsvant, eller har nye symptomer dukket opp? Skriver at informasjonen ned på et eget ark.
fire.
Har du noen spørsmål eller noe spesielt du vil at legen skal gjøre (for eksempel et notat for arbeid)? Skriv det ned så vel
5
Ved tilsetting:. .
* Ta med deg listen over medisiner for hånden til legen dersom han eller hun ber om det .
* Hvis legen spør: "Hvordan er det du gjør?", dette er ikke tiden for å snakke om tante Suzy's omkjøringsvei, kampen du hadde med din mann i går kveld eller din datters bryllup. Legen ønsker at informasjonen i trinn tre.
* Hvis du har noen bekymringer med medisinen din, din medisinske tilstand, eller noen spørsmål (se trinn 2 og 4), disse kommer først!
6.
Hvis legen endrer medisiner på noen måte, gir deg en henvisning til en annen lege, eller ber deg om å ta tester sikre at du forstår endringene før legen forlater rommet. Gjenta tilbake til legen hva du bør gjøre slik at du er tydelig på nye instruksjoner, og sørg for at du vet når du skal tilbake for neste sjekke opp før du forlater legekontoret.

Tips og advarsler


 • IKKE vente til legen er avreise til å få opp et nytt spørsmål eller problem! Dette vil garantere at legen vil ikke kunne ta det opp tilstrekkelig, og nå har du gjort ham /henne for sent til neste pasient.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------