Stilling: helse > røyking >

overaktiv skjoldbruskkjertel i babyer

   En overaktiv skjoldbruskkjertel resulterer i en tilstand som kalles hypertyreose, som ofte kalles Graves 'sykdom. Overaktiv skjoldbruskkjertelen er ikke et vanlig problem blant barn, men kan være en livstruende sykdom som et nyfødt kontrakter fra moren. Ifølge healthofchildren. com, cirka 16 prosent av barna som fødes med hypertyreose die

Du trenger:. .
Pasienten

Årsaker

En overaktiv skjoldbruskkjertel resultater fra overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormoner, kalt trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4), som hjelper å regulere kroppens stoffskifte, eller konvertering av kalorier til energi. En mor som har hypertyreose kan passere skjoldbrusk lidelse til fosteret henne. I et slikt tilfelle, den ekstra hormoner reise gjennom morkaken og inn det ufødte barnets skjoldbruskkjertelen.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv skjoldbruskkjertel i babyer varierer. De omfatter irritabilitet, oppkast, diaré, langsom vektøkning, hjertebank, pustevansker, høyt blodtrykk, nervøsitet og utstående øyne. Kontakt lege umiddelbart ved å avdekke noen av disse symptomene i babyen.

Diagnose

Sykdommer i skjoldbruskkjertelen er sjekket for av legen etter at barnet er født. Hypertyreose er kontrollert gjennom en blodprøve der T3 og T4 hormoner måles. Resultatene vil bli vurdert med hensyn til foreldrenes familie medisinsk historie.

Behandling

Overaktiv thyroids behandles i babyer med medisiner som stopper skjoldbruskkjertelen fra å produsere overflødig T3 og T4 hormoner. Når hypertyreose er fanget tidlig, behandling vanligvis kurer det etter noen ukers tid. Likevel vil barnets skjoldbruskkjertelen må overvåkes nøye, som hypertyreose kan komme tilbake i løpet av et år.

Advarsel

En gravid kvinne må ha sin skjoldbruskkjertelen overvåkes av en lege, spesielt hvis hun har en historie med skjoldbrusk sykdom. Hypertyreose som reiser til et foster kan føre til spontanabort, for tidlig fødsel, eller dødfødsel. Hvis en nyfødt har hypertyreose og det er ikke behandles, kan barnet senere utvikle mental retardasjon, hyperaktivitet, prematur lukking av kraniet og erfaring forsinket vekst. Hvis en forelder mistenkte hypertyreose i barnet sitt, eller at barnet er skjoldbruskkjertelen er ikke behandles på riktig måte, så hun må kontakte lege umiddelbart. Hypertyreose kan være dødelig for en baby.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------