Stilling: helse > røyking >

hvor skadelig er xrays av ryggen i første trimester av svangerskapet?

   En av de vanligste bekymringene blant gravide kvinner er sikkerheten til medisiner og medisinske behandlinger. Spesielt i første trimester når fosteret utvikler alle sine organer, behandlinger som back X-stråler og røntgen generelt-og om de er trygge-er grunn til stress. Mens det er motstridende meninger, det er en generell konsensus av det medisinske fellesskapet, og den amerikanske Graviditet Association

Tidspunkt for X -stråler

Den generelle konsensus blant det medisinske fellesskapet er at hvis fordelene oppveier risikoen, så bør du gå videre og ha X-ray. Hvis du kan vente til etter din første trimester, eller enda bedre, etter at du leverer til har X-ray, da det ville være optimal. X-stråler av torso, inkludert ryggen, bekkenet og magen har høyest sannsynlighet for å utsette fosteret for stråling, som de er ved siden av reproduktive organer.

Strålingsnivåene av X-rays

I følge American College of Radiology, de fleste single diagnostiske X-stråler ikke utsette fosteret for nok stråling til å være farlig. X-stråler slik som de er tatt ved en tannlege kontoret er vanligvis anses helt sikker som stråling nivået er så lavt og kun rettet mot morens tennene. Stråling måles i rads. Eksponering av 10 rads har vist seg å bidra til mental retardasjon og andre misdannelser. Det er imidlertid sjelden at X-stråler, spesielt en eneste en, å overstige fem rads.

Hensyn

Hvis du allerede har hatt en X-ray, og deretter fant ut du var gravid, snakk med legen din (eller onkolog, hvis det var kreft-relatert) til å beregne hvor mye stråling din fosteret ble utsatt for. Eller snakke med en genetisk veileder for å diskutere risiko og mulig testing tilgjengelig for å måle skader.

Forebygging /løsning

Hvis du jobber i en jobb hvor det er potensial stråling eksponering, for eksempel et sykehus eller tannlege kontoret, ha en beskyttende forkle eller be om å bli midlertidig omplassere.

Advarsel

Som med alt i svangerskapet, diskutere alle bekymringer og spørsmål med legen din. Før ha noen behandling, fra X-stråler til massasje, informere alle som er er du gravid. Hvis det er noen gang et spørsmål om sikkerhet med noen aktivitet, alltid feile på siden av ikke gjør det.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------