Stilling: helse > røyking >

hvordan å beregne hvor langt jeg er i svangerskapet mitt

  Det første mange kvinner ønsker å vite når mistenker de er gravide er hvor langt i svangerskapet de er. Hvis du mistenker at du kan være gravid, er det flere måter å beregne forventet forfallsdato. Før du forsøker å beregne hvor langt du er, bør du bekrefte graviditeten med en graviditetstest hjemme. Kvinner kan gå glipp menstrual perioder for en rekke årsaker. Derfor kan en savnet perioden ikke brukes til å diagnostisere en graviditet
en.
Beregn din forventede forfall ved hjelp av den første dagen av siste menstruasjon (LMP), forutsatt at graviditet testen var positiv og din menstruasjonssyklus er vanlig. I USA, varer en gjennomsnittlig svangerskap 40 uker, eller 280 dager, fra starten av LMP. Count fremover å beregne på grunn av datoen og finne ut hvor langt du er.
To.
Finn din forfallsdato basert på eggløsning og befruktning ved å telle fremover 38 uker, eller 266 dager. I USA, graviditet datoer basert på LMP, selv om unnfangelsen skjer ikke før om 14 dager senere. Hvis du er sikker på når du hatt eggløsning, kan du bruke denne datoen for å finne ut hvor langt du er i svangerskapet.
Tre.
Besøk legen din for en bekken eksamen og fundus høyde måling. Legen vil ta opp plasseringen og størrelsen på livmoren din, og kan gi deg et anslag på hvor langt du er i svangerskapet. Den fundus Høyden måles fra toppen av skambenet til toppen av håndgripelig livmoren. Avstanden i centimeter bør omtrentlig babyens alder, innen et par centimeter.
fire.
Har blodet trekkes for å måle nivået av et hormon som heter humant chorion gonadotropin, eller hCG. Nivået av dette hormonet i kroppen øker som svangerskapet utvikler seg. Ifølge American Pregnancy Association, hCG nivåene dobbel i om lag 85 prosent av normale svangerskap hver to til tre dager. Senere i svangerskapet, bremser doblet til om lag en gang hver fjerde dag.
Fem.
Gjennomgå en ultralyd til mer nøyaktig beregne hvor langt du er i svangerskapet. Ultralyd er kun nøyaktig før 20. svangerskapsuke, men det er den mest nøyaktige test for å beregne en forfallsdato før 12 uker, ifølge Merck Manual.

Tips og advarsler


 • Ifølge Merck Manual, ikke mer enn 10 prosent av kvinnene føder på forfallsdato, og en kvinne regnes full sikt mellom 37 og 42 svangerskapsuke. Hvis du kjenner den første dagen av LMP din, kan du beregne din forfallsdato ved hjelp av en online kalkulator. (Se ressursene nedenfor)
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------