Stilling: helse > røyking >

hvordan man skal forstå hvorfor leddene sprekk

   Har du noen gang bøyde seg for å plukke opp noe, og hørte en knakende lyd som kommer fra knærne? Det harde, Risten lyd kan få deg til å plutselig føle seg veldig gamle. Den gode nyheten er lyden av sprengning ledd er ikke begrenset til eldre personer eller personer med ortopediske problemer på deres "siste etappe". Knirking i leddene er også hørt i friske unge mennesker, og kan oppstå av en rekke grunner. Slik å forstå hvorfor dette symptomer oppstår og hva det betyr
en.
Knirking i leddene som knær, albuer, håndledd og albuer kan oppstå fra en vanlig, ikke-leddgikt joint. Når du flytter en joint som kneet, den sene som altfor og stabilisere en felles, for eksempel i kneet også beveger seg litt, som kan skape en knakende lyd som den glir tilbake på plass. Dette er sett i mennesker i alle aldre og er ikke et tegn på sykdom eller ortopediske problemer, selv om det kan være urovekkende når det skjer.
To.
Hvis sprekkdannelser i fuger som kne er smerte-fri, er det vanligvis ingen grunn til bekymring. På den annen side, sprekkdannelser i fuger som er forbundet med smerte, stivhet, eller redusert omfanget av bevegelse kan tyde på underliggende felles problemer.
Tre.
En vanlig årsak til sprekker i kneleddet er en tilstand som kalles chondromalacia patella. Dette er en tilstand hvor brusken under kneskålen mykner og blir skadet. Dette er mer vanlig sett i aktive mennesker som har litt unormalt i sitt kne justering som gjør kneskålen "sporet" annerledes forårsaker smerter og betennelser. I tillegg til sprekkdannelser i leddene, kan det være smerter i kneet når det går opp og ned trapper, og når kne, samt leddstivhet. Øvelser for å styrke lårmuskelen sammen med resten, is, og anti-inflammatoriske medisiner som regel forbedre denne tilstanden. Fysioterapi kan være nødvendig i noen tilfeller.
Fire.
Knirking i leddene som er forbundet med smerte kan også være et tegn på brusk skade. Brusk omgir normalt bein og er nedsenket i et hav av synovial væske for å beskytte den. Med aldring, begynner brusken å svekkes-som fører til den velkjente knakende lyd når huk eller flytter en felles raskt. Denne vanligvis ikke krever behandling dersom det ikke er forbundet med betydelige smerter eller stivhet, men kan være et tegn på tidlig felles problemer.
Fem.
Når cracking av ledd forekommer ofte sammen med stivhet , smerter eller ømhet, kan det være en indikasjon på slitasjegikt i kneet. Som slitasjegikt i en felles, for eksempel i kneet utvikler det kan føre til hevelse og felles deformitet, til slutt kulminerte i redusert felles funksjon. Anytime et ledd som gjør en knakende lyd er stiv, smertefull, eller hovne, trenger den evalueringen. Komme tidlig behandling av tilstander som artrose kan bidra til å redusere betennelser og videre leddskader.
Seks.
Den nederste linjen? Sprengning av leddene er ikke nødvendigvis et tegn på sykdom, men hvis det sprekker og gjør vondt, er det på tide å se en lege.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------