Stilling: helse > røyking >

kobber spiral fakta

   Spiralen er en liten, T-formet enhet som er satt inn på innsiden av en kvinnes livmor for å forhindre graviditet. ParaGard, som er merkenavnet for kobber spiralen i USA, kan bare oppnås og settes inn av lege eller sertifisert familieplanlegging utøver

Hvordan kan et Kobber spiralen Work?

En kobber spiralen er satt inn gjennom en kvinnes livmorhals i livmoren hennes, vanligvis i løpet av sin månedlige periode, av helsepersonell.

Den T-formede enheten inneholder kobber, som hemmer veksten av uterine vev er nødvendig for graviditet til å skje, og blokkerer også sædceller kommer inn i egglederne under eller etter sex for å forhindre graviditet.

Hvordan Effektiv er Copper spiralen?

Den kobber Spiralen er mer enn 99 prosent effektiv når det brukes riktig. Den kobber Spiralen, som har et merkenavn som heter ParaGard, er litt mer effektiv enn p-piller, plaster eller injeksjoner, men det inneholder ingen hormoner.

Hvor mye koster en kobber spiral Kostnad?

Generelt, det Kostnaden for en kobber spiral og innsetting varierer, vanligvis mellom $ 750 og $ 1500. Men planene fleste forsikringsselskaper dekker noe av kostnadene.

De fleste statlige Medicaid planer dekke kostnaden av en kobber spiral helt. Sjekk med ditt forsikringsselskap for å se om forsikringen dekker spiralen prosedyren.

Hva er bivirkningene av en kobber spiral?

Fordi kobber spiralen ikke bruker hormoner for å unngå graviditet, presenterer den en noe lavere risiko av bivirkninger enn andre metoder.

Vanlige bivirkninger av kobber iuds inkludere tyngre blødninger under menstruasjonen, overskytende kramper, småblødninger mellom perioder (som vanligvis avtar etter kroppen din blir vant til spiralen) og økt risiko for bekkeninfeksjon ( PID), en tilstand som forverrer den reproduktive organer og fører til ubehag.

Kvinner som har en historie med PID eller som står i fare for å utvikle PID bør ikke benytte en kobber spiral.

Hva skjer hvis jeg skulle bli gravid mens jeg har en kobber spiral?

Hvis du skulle bli gravid mens du er på kobber spiralen, er det viktig å varsle lege umiddelbart. Graviditet mens en spiral settes inn er farlig både for kvinnen og fosteret. Det er også en økt risiko for tubal svangerskapet, noe som kan føre til døden hvis venstre ubehandlet.

Hvis du skulle oppleve en positiv graviditetstest når ditt spiralen er på plass, ring legen din umiddelbart.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------