helse > røyking >

matvarer med jern for 3-åringen

Posted by:  Lisbeth Bøe    oppdatert: 2012-02-05
Foods er den beste kilden til jern for småbarn og små barn. For mye jern fra syntetisk kilder kan være giftige, constipating, forårsake smertefulle gastritt og være dårlig opp. Bevissthet om jern-rik mat gjør det enkelt å inkludere dem i litt ens kosthold

Hva gjør Iron Do

Iron hjelper blodet transportere oksygen til alle kroppens vev. Det er viktig for blod celle produksjon. Anemi kan være forårsaket av en diett fattig på jern-rik mat eller ved blodtap. De vanligste tegn på anemi er blek hud, særlig i slimhinnene som nedre øyelokk. Anemi kan diagnostiseres med en blodprøve. For en 3 år gammel, er den anbefalte dagsrasjon (RDA) av jern 7 mg per dag. Barn som mangler jern kan bli irritabel og blir fort slitne.

Grønnsaker som inneholder jern

Noen matvarer, som korn og brød, er beriket med jern. Pinto, sort, Lima, og nyre bønner, samt linser, er gode valg. Grønne bladgrønnsaker, som for eksempel Romaine salat, grønnkål, Chard og spinat, og grønnsaker fra mørk grønn kål familien --- brokkoli, rosenkål og bok choy --- inneholder jern. Gul grønnsaker, som for eksempel squash og gresskar, og skinn av poteter har også jern. Barn vil spise disse matvarene hvis du introdusere dem konsekvent, kanskje med dyppe sauser eller dressinger, eller blandet med andre matvarer. Prøv å lage en grønnsak suppe og puré noen av grønnsaker for å gjøre suppen mer næringsrik. Barn vil ofte drikker suppen selv om de kan forlate grønnsak biter bak.

Frukt som inneholder jern

Tørket frukt som rosiner, svisker, aprikoser og datoer er høy i jern. Vannmelon, kirsebær, druer, tomater, bær og plommer også er gode kilder. Vitamin C finnes i frukt hjelper lite organer absorbere jern, så spise en jern-rik mat med vitamin C-rik mat er en god idé. Hold det enkelt for små barn. En bønne taco med hakket tomat og lunter av Romaine salat eller en bolle med nyre bønner blandet med ananas biter kan lokke dem til å spise sunt.

Animal Products

Eggeplommer, fjærfe, magert kjøtt og bakt fisk kan gi jern . Kumelk er svært lav i jern og vanskelig å fordøye. En tung avhengighet av kumelk (mer enn tre glass om dagen) for småbarn ernæring kan slå dem bort fra et sunnere utvalg av matvarer.

Hensyn

Brus, kaffe og te hindre jern absorpsjon og bør ikke tas med måltider. Koking i en jern skillet vil øke jerninnholdet i maten du legger på bordet. Naturlige kilder til jern, som frukt og grønnsaker bedre fordøyelse og eliminering. Syntetiske jern kosttilskudd er constipating.