helse > røyking >

leversykdom stadier

Posted by:  Catrine Blikom    oppdatert: 2012-05-30
Leveren er et viktig organ med mange funksjoner som produksjon clotting forbindelser og proteiner, lagring næringsstoffer og generere galle som en del av fordøyelsesprosessen. Det filtrerer også ut bakterier, medisin, gifter og giftstoffer fra blodet. Den ligger på høyre side under mellomgulvet ditt. Uavhengig av type leversykdom som du er diagnostisert, alle typer leversykdom framgang tilsvarende i fire stadier:. Betennelse, fibrose, cirrhose og til slutt leversvikt

Trinn 1:. Betennelse

Den tidlige fasen av alle typer leversykdom er hovedsakelig preget av betennelse. Dette er et biprodukt av kroppens naturlige immunforsvar eller dens forsøk på å helbrede noen form for skade. Ettersom tiden går, hvis leveren fortsatt betent vil den begynne å forårsake permanent skade. Noen pasienter kan oppleve generell ømhet i området, mens andre opplever ingen symptomer på ubehag. Tidlig behandling vil ofte stoppe betennelsen, derfor hemme sykdommen progresjon.

Trinn 2: Fibrose

Hvis leverbetennelse ikke er behandlet, vil leveren begynner å vokse arrvev. Den arrvev kan hindre blodet fra å passere gjennom leveren. Dette, over tid, begynner å erstatte sunt vev (prosedyren er kjent som fibrose). Siden arrvev ikke kan utføre på samme måte som din friske vevet kan, vil leveren begynner å bli overarbeidet til å kompensere for den arrete områdene og kan begynne å ikke jobbe så effektivt som det skal. Imidlertid kan pasienter som er diagnostisert med leversykdom og effektivt behandles fortsatt fullt igjen, og leveren kan fremdeles være i stand til å reparere seg selv.

Stage 3: skrumplever

skrumplever oppstår når leveren er så skadet av arrvev som det ikke kan reparere seg selv. Skaden er nå permanent og irreversible. På dette punktet, bør behandlingen hovedfokus være å hemme videre sykdomsutvikling som vil forverre tilstanden din. Du ønsker å beskytte det friske vevet som du fortsatt har.
Pasienter diagnostisert med skrumplever har økt risiko for flere alvorlige komplikasjoner, inkludert leverkreft. Symptomer på leverkreft er ødem (hevelse) i magen og leggene, gulsott (gulning) i øyne eller hud, lett blødning eller blåmerker, intenst kløende hud, sprekker blodårer, medisinering følsomhet, vansker med å konsentrere, endringer i minnet, endret mental tilstand og utvikling av diabetes.

Stage 4: leversvikt

Leversvikt er livstruende og krever umiddelbar medisinsk behandling. Tidlige symptomer på leversvikt er redusert appetitt, kvalme, diaré og utmattelse. Som leversvikt fortsetter, symptomene fremgangen til forvirring, desorientering, ekstrem søvnighet og selv faller bort i koma eller død. Behandlingen plan vil være å forsøke å lagre noen funksjon område på leveren. Utover det, kan det hende at eneste andre valg være en transplantasjon.

Hensyn

Det er ingen enkelt sett med symptomer som definitivt indikerer leversykdom. Generelt, kan du bare utvikler symptomer som sykdommen utvikler seg. Dette kan omfatte ekstrem utmattelse, ødem i beina og magen, glemsel, oppkast av blod, blødning fra endetarmen din, sove hele dagen med nattlig søvnløshet, forvirring, blødende tannkjøtt, kløende hud, gulsott, forbi mørk avføring og gynekomasti (utvidelse av mannlige bryster ).

Tidlig diagnose er avgjørende i healing leveren og stoppe utviklingen av sykdommen din. Snakk med legen din om dine personlige risikofaktorer og iverksette tiltak for å holde denne viktige organ så friske som mulig.