helse > røyking >

tegn og symptomer på UVI hos kvinner

Posted by:  Øyvind Werrum    oppdatert: 2012-05-04
Urinveisinfeksjoner (UVI) kan være vanlig forekomster i noen kvinner. Ifølge The University of Maryland Medical Center bakteriene som forårsaker infeksjonen er ti ganger vanligere hos kvinner enn hos menn. En UTI kan forårsake symptomer som kan ligne andre tilstander og dette kan føre til en forsinkelse søker i medisinsk behandling. Derfor vier oppmerksomhet til noen tegn eller symptomer i begynnelsen kan redde deg fra en mer alvorlig medisinsk tilstand

frysninger og feber

I alvorlige tilfeller av UVI frysninger og feber vil oppstå. Noen mennesker feilaktig tror at de har et tilfelle av influensa eller en kald og prøve å behandle seg med over-the-counter medisiner. Dette gjør at UTI til å forverre og i noen tilfeller kan det føre til en infeksjon i blæren, og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig for å fullt ut behandle tilstanden.

Illeluktende Urin

Sterk eller illeluktende urin er en nøkkel symptom på en urinveisinfeksjon. Mange ganger, dette er observert før noen andre tegn eller symptomer. Lukten vil være den sterkeste i morgen første urin. Det vil vanligvis være mindre stygg luktende i løpet av dagen, men kan likevel bli merkbar for noen. Noen mennesker har en tendens til å gi det ut, eller tror ikke lukten kommer fra dem. Men sammen med en vond lukt av urin vises også mørk i fargen og kan selv være skyet.

Følelse av Urgency

En følelse av at det haster eller en ofte trenger å gå på do er også et viktig tegn på at du kan ha en UTI. Ofte kan personen gå på do, og da kunne utvise bare en liten mengde urin. Personen kan føle en smerte og trykk i blæren sin og da dette forverrer situasjonen kan utvikle seg til inkontinens.

Vannlatning på Self

Tilfeldigvis urinere på seg selv er også et faresignal som du kan ha en UTI. Dette kan være forårsaket av svekkelsen av muskler og betennelser på grunn av infeksjon. Mange føler et tap av kontroll med blære. Noen mener at dette skyldes den økte haster de opplever. Imidlertid er den eneste måten å kurere dette symptomet å søke medisinsk behandling og starte antibiotika.

Smerter Under Sex

Nettstedet for Family Doctor rapporter om at mange kvinner som lider av UTI's vil også ha smerter under samleie. Smerten er forårsaket av traumatiske handling av sex i seg selv. Mannens penis vil gni mot kvinnens urethra forårsaker økt irritasjon i et allerede smertefulle område av kvinnens kropp. Smertene kan bli så alvorlige at noen kvinner feilaktig tror at de har en seksuelt overførbar sykdom.