Stilling: helse > røyking >

normal puls på et barn i alderen ti år

   Barn naturligvis har en høyere puls enn voksne. Spørsmålet er, hva som er normal

Gjennomsnittlig hjertefrekvens

Den gjennomsnittlige puls på en 10-år gamle er 95 slag per minutt. Utvalget av normale er 70-110. Dette er pulsen på et sunt barns hjerte.

Maksimal hjertefrekvens

Den maksimale hjertefrekvens av en 10 år gammel mens du presser, trener og spiller er 210. Dette beregnes med følgende formel: 220-10 [år]=maksimal hjertefrekvens

Target Heart Rate

Målet puls er den hastigheten du ønsker å få ditt hjerte slå for å kunne oppleve maksimal nytte av trener. Dette gjelder for 10-åringer, så vel som voksne. Målet hjertefrekvens er rundt 50 prosent av det maksimale, så 105 for en 10 år gammel. For å være sikker, vil man aldri å gå utover 85 prosent av sin maksimale, noe som for en 10-åring ville være 178,5 slag per minutt.

Medisinering og hjertefrekvens

I tillegg til trening og søvn er det andre faktorer som kan påvirke pulsen. Den vanligste faktoren som kan endre et barns hjerte rate er medisinering. Smertestillende midler, slik som ibuprofen, redusere pulsen. Noen smertestillende midler har koffein, det samme gjør noen antihistaminer, som heve pulsen. Astma medisiner har ofte en steroid, noe som øker hjertefrekvensen. Når du gir barnet medisiner notatet hva er en normal svingning, og hva er et faresignal.

Sykdom og hjertefrekvens

Å ha en kald, kan influensa eller en infeksjon effekt pulsen. Hoste tendens til å løfte hjerte priser, som gjør feber. Når kroppen er bekjempelse av en infeksjon, kan pulsen går opp som kroppen kamper til sal av sykdom og produserer hvite blodceller.

lav hjertefrekvens

Lav puls, en puls under 60, kan være et tegn på en svært sunn barn eller et faresignal. Dersom 10-åringen er sløv, svak, svimmel, tungpustet, forvirret, ør og sliten, lav puls kan tyde på at hjertet ikke pumper nok oksygen gjennom kroppen og bør undersøkes.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------