Stilling: helse > røyking >

cervical conization behandling

   Cervikal conization, eller kjegle biopsi, er en kirurgisk metode for å undersøke kvinnens livmorhals for forstadier eller kreft vekster. Det er vanligvis utføres når mindre inngripende virkemidler er entydige i å identifisere disse forholdene. Conization også utføres for å fjerne farlige vekster når de er identifisert. Prosedyren tar sitt navn fra den kjegleformede segment av vev fjernet fra livmorhalsen

Grunner for Cervical Conization

Kjeden av hendelser som fører til livmorhalskreft conization begynner med unormale funn på en Pap test --- en undersøkelse for å oppdage misdannelser i livmorhalsen vev. I noen tilfeller er disse abnormiteter er de første tegn på dysplasi, eller forstadier til kreft vekster. De kan også være et tegn på faktiske kreftceller. Hvis din gynekolog er bekymret over resultatene av Pap test, vil han gjennomføre ytterligere testing for å bestemme nøyaktig hva slags noe unormalt.

Vanligvis er den første testen som brukes til dette formålet en kolposkopi, eller forstørret visuell undersøkelse av livmorhalsen. Hvis kolposkopi er ufullstendig, vil du sannsynligvis gjennomgå en cervical biopsi, poliklinisk prosedyre der det tas prøver fra hvert vev abnormitet. Hvis denne prosedyren er også mangelfulle, kan en cervical conization utføres som en definitiv test. Du kan også ha en conization hvis dysplasi er identifisert som kreft eller forstadier av andre testmetoder.

Surgery

Cervical conization gjøres under lokalbedøvelse, intravenøs sedasjon eller generell anestesi. Uansett hvilken metode som blir valgt, må du raske på seks til 12 timer før kirurgi. Når du er bedøvet, vil legen rengjøre bort slimet på overflaten av livmorhalsen og sette inn to masker som en forholdsregel mot blødning. Hun vil deretter kutte en kjegle-formet segmentet av livmorhalsen, som begynner i livmorhalsen åpningen og beveger seg inn mot livmorhalsen. På denne måten, er åpningen av livmoren --- der dysplasi mest typisk vises --- fjernet for videre undersøkelse.

Den siste fasen av livmorhalskreft conization avhenger av årsakene til operasjonen. Hvis kirurgi er ment å diagnostisere tilstedeværelsen av dysplasi, er vevet rundt fjernes segmentet sutured på plass for healing. Hvis kirurgi er ment å fjerne bekreftet dysplasi, grensene rundt fjernes segmentet blir behandlet, for å eliminere noen streif farlige celler, og forseglet. Metoder som brukes her omfatter varmebehandling (cauterization), laser behandling og vev frysing (kryoterapi).

Ettervern og mulige komplikasjoner

Healing fra livmorhalsen conization vanligvis tar fem eller seks uker. Etter inngrepet, du sannsynligvis vil føle noen betydelige smerter, som kan behandles med tabletter. Du må vente to-tre uker før trening, og unngå tamponger, skylling og samleie til du er helt frisk.

Potensielle komplikasjoner av livmorhalskreft conization inkluderer kraftige blødninger, infeksjoner, arrvev utvikling og perforasjon av livmoren. I noen tilfeller, økte prosedyren resulterer i sterilitet og risiko for fremtidige spontanabort. Du kan også ha unøyaktige Pap test resultater for en rekke måneder. Rådfør deg med kirurg eller gynekolog for en fullstendig beskrivelse av alle mulige kirurgiske utfall.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------