Stilling: helse > røyking >

definisjon av en normal søvn syklus

   Søvn er en tilstand av hvile under som vi har liten eller ingen bevissthet om verden utenfor. Uten nok av det, kan vi ikke jobbe, kan ikke spille, og kan ikke tenke. Vi vet at ikke får nok søvn er farlig for helsen din. Men hva er nok? De fleste voksne trenger sju til åtte timers sammenhengende søvn en natt, der tiden de går gjennom en søvnsyklus som blir gjentatt flere ganger i løpet av natten

Phase One

Phase One, også kalt døser, begynner når du ligger i sengen. Hjertefrekvensen og pust sakte, og musklene og hjernen slappe av. Hjernen bølger endring, og du blir klar over dine sanser.

Fase to

Fase to skjer umiddelbart etter fase én og er en lett søvn som varer ca 10 minutter. For denne gangen, gjenstår den sovende fortsatt.

Fase tre

I fase tre, blir den sovende vanskeligere å vekke. I løpet av denne fasen, driver han inn i en dypere søvn og våkner groggy om søvnsyklus er avbrutt.

Fase Four

Fase Fire er den dypeste, mest avslappet søvn. I denne fasen, også kjent som REM søvn, kan øynene dine bevege seg og drømmer oppstår. Etter den første drømmen slutter, kommer du tilbake til fase to, og gjentar syklusen.

Fun Fact

Hvis uavbrutt, vil den gjennomsnittlige person sover åtte timer og 15 minutter. Omtrent 75 prosent av denne tiden tilbringes i ikke-REM søvn.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------