Stilling: helse > røyking >

deler av lungene

   Lungene er organer ansvarlige for gassutveksling. Når du inhalerer, siv luft inn i lungene og sender oksygen til blodet, lungene er også veien for fjerning av karbondioksid. Lungene er en integrert del av kroppen, og oksygenet fra lungene forenkler livet. Komponentenes av lungene hjelper pasientene å forstå hvorfor det er viktig å holde dem friske

Du trenger:.
Ørepropper
Oppvaskmiddel.
Varmt vann.
Liten bolle.

luftrøret

luftrøret, også kalt luftrøret, er det viktigste luftveiene passasjen som tar luft til lungene. Luftrøret, som er koblet til nese og munn, er en benete, hule rør i fronten av halsen. Dette røret fortsetter nedover brystet der det grener til venstre og høyre lunge.

Fliker

Lungene er delt i fliker. Den høyre lunge er større enn den venstre, så den har mer fliker. Den høyre lunge har tre lapper, mens venstre lunge kun har to fliker. Den venstre lungen er mindre å kompensere for plassen tatt av hjertet. Hjertet hviler mellom høyre og venstre lunge, men ligger mer til venstre.

bronkioler

bronkiolene er strukturer som filial i lungene. Bronkiolene kontakt på den ene siden på luftrøret og avsluttes ved alveolene. Bronkiolene bærer luft til alveolene, der gassutvekslingen skjer. De er også det første skritt etter at alveolene i å bringe karbondioksid ut av lungene når du puster ut.

Alveoler

De alveolene er små sekker som er ansvarlig for gassutveksling. Disse sacs holder luften, men de er også omgitt av kapillærer. Kapillærene har en liten vegg og er fylt med blod. Alveolene forsyne blodet med oksygen som inhaleres. Når du puster ut, blodet børsene karbondioksid til oksygen. Den karbondioksid blir deretter fjernet fra kroppen.

Diaphragm

Det membran er den muskelen ansvarlig for oppblåsing og utvide lungene. Når inhalerer, membranen muskel kontrakter og presser den nederste delen av venstre og høyre lunge, forårsaker lungene å blåse. Når du puster ut, er mellomgulvet slapper av og lungene tilbake til sin opprinnelige form.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------