Stilling: helse > røyking >

farene ved vaksiner for barn

   En vaksine er en offentlig helse-tiltak for å hindre utbrudd av alvorlige og smittsomme sykdom. Administrasjon av vaksiner provoserer en immunreaksjon hos pasienten som kan gi livslang beskyttelse mot sykdommen. De fleste barn har ingen problemer etter å ha gitt bilder av lege eller sykepleier. Mindre vaksine reaksjoner kan forekomme midlertidig følge inokuleringen

hevelse på nettstedet

Et barn kan oppleve hevelse og rødhet på stedet av administrasjon av vaksinen. Slike bivirkninger er vanlige, og generelt ikke grunn til bekymring. Dersom hevelse vedvarer i mer enn en uke, sprer eller blir varm å ta kontakt med barnelege. Forsiktig massere området med isen for å redusere hevelse.

Fever

Etter vaksinering et barn kan ha feber i flere dager. Feber under 104 grader er vanligvis ikke en bekymring. Hvis barnet fortsetter å kjøre en feber eller har feber høyere enn 104 grader kontakte din barnelege. Kalde kompresser og smertestillende midler som paracetamol eller ibuprofen kan bidra til å få ned et barns feber.

Hodepine

Et barn kan ha en hodepine etter å ha fått en vaksine. Hodepine er vanligvis milde og går bort etter en dag eller to. Du kan behandle hodepine med en liten dose av barns paracetamol eller ibuprofen.

Utslett

Noen vaksiner kan forårsake en mild utslett på huden. Utslettet er vanligvis rød i farge og kan ha reist humper på den. Et utslett kan være kløende og ubehagelig. Behandle det med anti-klø medisiner. Hvis utslettet vedvarer mer enn to uker ta kontakt med barnelege for nærmere informasjon.

Seizure

Noen barn har anfall etter å ha blitt gitt vaksiner. Beslag er sjeldne og nesten aldri få alvorlige konsekvenser. Pass på at barnets luftrør er åpen under anfallet så han ikke choke. Kontroller at barnet kan puste og ligger på mot et mykt underlag. Et barn i midten av et anfall bør være nøye overvåket for å unngå skader. Hvis anfallet vedvarer ta barnet til sykehuset.

Noen barn kan reagere dårlig på vaksiner. De bør ikke vaksineres med mindre en barnelege mener fordelene oppveier bivirkningene. Barn som kan vaksineres bør være å beskytte dem som ikke kan vaksineres fra trusselen om alvorlige sykdommer som meslinger og kikhoste.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------