Stilling: helse > røyking >

funksjoner i menneskekroppen systemer

   Menneskekroppen er en kompleks organisme som består av flere individuelle systemer arbeider sammen for å skape en balanse kalt "homeostase. " Denne balansen er nødvendig for å aktivere full funksjon og overlevelse. Uten disse systemene, ville vi ikke være i stand til å bevege seg, spise, forsvaret mot sykdom, eliminere avfall fra kroppen, lage avkom, sirkulerer blod eller puste

sirkulasjon og Oksygenering

Den hjerte og luftveier jobber sammen for å gi oksygen og viktige næringsstoffer til kroppen. Det luftveiene består av nese, hals, luftrør, svelg og lunger. Uteluft bringes inn gjennom nesen eller munnen, der det er renset for urenheter som mugg sporer og støv før det sendes ned i halsen ned i lungene. Oksygen er byttet ut med karbondioksid og utåndet ut igjen. Blod fra hjertet sendes ned i lungene til å være oksygenert før den er spredt til resten av kroppen gjennom det kardiovaskulære systemet, som består av hjertet og sirkulasjonssystemet. Den kontinuerlige loop bærer friskt, oksygenrikt blod gjennom kroppen via arteriene. Derfra er det sendt til kapillærene, som gir næring til cellene, og deretter sendt tilbake til hjertet gjennom blodårene til å være oksygenert igjen.

Control Centers

Hjernen, ryggmargen og et stort nettverk av nerver sminke nervesystemet. Uten dette systemet, kunne vi ikke tenke, føle, bevege seg eller uttrykke følelser. Det sender signaler til alle andre system i kroppen og styrer den raske prosesser. Nevroner flytte frem og tilbake langs systemet, bærer ekstern informasjon til hjernen og videresending kommandoer fra hjernen. Det endokrine systemet frigjør hormoner som kontroll eller innflytelse omtrent alle typer celler i kroppen. De kjertlene som utgjør systemet inkluderer hypothalamus, hypofysen, skjoldbruskkjertelen, parathyroids, binyre, pineal, eggstokker og testikler. Hormoner er sendt gjennom blodstrømmen til forskjellige celler og langsomme prosesser i kroppen som vekst, reproduksjon og metabolisme.

Fordøyelse og eliminering

Fordøyelsessystemet består av alle de organer som kreves for å behandle mat, inkludert munn, spiserør, magesekk, tynntarmen, tykktarmen, lever, bukspyttkjertelen og galleblæren. Mat er brutt ned i munnen, sendes gjennom spiserøret og presset inn i magen. Syrer og enzymer bryte det ned ytterligere og presse det gjennom tarmen der næringsstoffene er fjernet. Solid avfall er utvist fra tykktarmen. Leveren, bukspyttkjertelen og galleblæren legge fordøyelsesenzymer juice å hjelpe til i prosessen. Urinveiene fjerner flytende avfall, giftstoffer og overflødig salt. Det inkluderer nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Nyrene også sørge for at kroppen har et sunt nivå av væsker til å sirkulere gjennom systemer og til å holde vevet i live og filtrere blodet for urenheter.

Defense

Lymfesystemet er et forsvar som består av lymfeknuter, benmarg, milt og thymus. Dette systemet er ansvarlig for å fordele lymph væske i hele kroppen, noe som gjør lymfocytter for å beskytte mot sykdom og absorbere fett fra tarmen. Lymfesystemet fjerner også urenheter fra blodet, herunder døde blodceller.

Reproduksjon

Den mannlige og kvinnelige reproduktive systemer er forskjellige fra hverandre i struktur, men sammen, de har ansvaret for å lage avkom. Den kvinnelige reproduktive system består av vagina, livmor, eggstokker og eggledere. Testiklene, penis, kanalsystem og tilbehør kjertler utgjør de mannlige systemet. Dette er det eneste systemet i kroppen vi ikke trenger for å overleve.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------