Stilling: helse > røyking >

gynecomastia diagnose

   Gynecomastia er en tilstand som rammer menn og er preget av unormal hevelse i bryst vev. Vanligvis er det ingen fysiske komplikasjoner av tilstanden, men kan den emosjonelle og psykologiske faktorer gjør det vanskelig eller flaut for menn å forholde seg til. Gynecomastia kan forekomme hos voksne menn, pubescent menn og selv hos nyfødte. Hvis du har blitt diagnostisert med gynecomastia, vil en bedre forståelse av tilstanden hjelp

Fakta

Den underliggende årsaken til den unormale hevelse skyldes en ubalanse i hormonal nivåer (nedsatt testosteron, økt østrogen). Testosteron er ansvarlig for mannlige egenskaper som kroppshår og muskelmasse. Mens mange antar at østrogen er en kvinnelig-spesifikt hormon, er det tilstede i mindre mengder hos menn også. Østrogen spiller en rolle i humør regulering, sperm produksjon og opprettholder bentettheten. En rekke årsaker som kan utløse tilstanden, som medisiner, andre helsetilstander og naturlige hormonelle endringer. I rundt en fjerdedel av alle tilfellene, er den eksakte årsaken ikke kjent.

Risk Factors

medisiner som kan forårsake gynekomasti inkluderer anti-androgener (som brukes til behandling av prostata og andre forhold), HIV /AIDS-medisiner, anti-angst medisiner (som diazepam), antibiotika, cimetidin (et sår medisiner), trisykliske antidepressiva, kjemoterapi og visse hjerte medisiner (som kalsiumkanalblokkere).

ulovlige legemidler som steroider, kan heroin, marihuana, amfetamin og selv alkohol også forårsake tilstanden.

Helse forhold som påvirker hormonbalansen kan føre til hevelse i brystene. Dette inkluderer hypogonadisme, svulster, stoffskiftet, nyresvikt, leversvikt, cirrhose, feilernæring og til og med den normale aldringsprosessen.

Enkelte urter er knyttet gynecomastia. Oljer som lavendel og tea tree har mild estrogenic egenskaper.

Som er rammet

Ifølge Mayo Clinic, om lag 50 prosent av mannlige babyer blir født med en form for gynecomastia som følge av morens østrogen påvirker dem. Hevelsen forsvinner vanligvis i to eller tre uker etter å ha blitt født.

Den hormonelle forandringer som pubertet utløser kan resultere i en ubalanse og hevelse i brystvevet. Denne vanligvis ikke krever behandling og oppløser seg i 6 måneder til 3 år.

Menn i alderen 50 og 80 år er på det høyest risiko for å utvikle gynecomastia. Ifølge Mayo Clinic, vil omtrent 25 prosent av menn påvirkes i denne aldersgruppen.

Behandling

I de fleste tilfeller, går gynecomastia bort av seg selv. Dersom tilstanden er forårsaket av en annen helse-problem (som cirrhose, feilernæring eller hypogonadisme), vil det underliggende problemet krever behandling. Hvis gynecomastia er forårsaket av medisiner, kan legen være i stand til å skifte til et annet legemiddel. Unges gynecomastia forsvinner vanligvis av seg selv. Hvis den ikke gjør det kan kreve behandling.

Ifølge Mayo Clinic, tamoxifen og raloksifen (medisiner som brukes til å behandle brystkreft) har vært nyttig for noen gynecomastia pasienter.

Surgery

Hvis problemet ikke blir løst, eller viser seg å ha en betydelig følelsesmessig påvirkning, kan kirurgi være et alternativ. To typer kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige. Den første, mastektomi, fjerner kjertel brystvevet og blir utført endoskopi. De øvrige kirurgiske alternativ, fettsuging, fjerner fett i brystet, men bladene vev intakt.

Psykologiske Impact

Det psykologiske konsekvensene av gynecomastia kan være alt fra følelser av forlegenhet, ydmykelse og skam å føle emasculated, maktesløs og fylt med selvtillit -hater. Mange menn velger kirurgi for å fjerne den fysiske manifestasjonen av tilstanden, men vil rådgiving være nødvendig å løse eventuelle negative følelser eller ubehag.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------