Stilling: helse > røyking >

hva gjør en herniated plate ut?

   En herniated platen er et resultat av en daglig slitasje på platen, men kan også være et resultat av spinal skade, for eksempel falle ned trapper. Vanligvis blir den ytre membran av platen tørr eller revet, forårsaker lekkasje av gel innenfor platen på nerve rot. Dette resulterer i irritasjon og smerte

Struktur på en plate

En spinal plate er en ert-formet element som sitter mellom hver av ryggvirvlene i ryggraden. Den har en en ytre membran som huser en gel-lignende materiale for støtdemping.

en herniated plate

Hvis en plate blir slitt og revet, kan den ytre membran sprekk. Med sprekker i membranen, kan den indre væske lekker ut, og dermed skape en herniated plate

Isjias

En herniated plate ikke medfører smerte selv;. Det er irritasjon og press på nerveroten som forårsaker smerte og nummenhet i de berørte beinet. Nerve press kan forårsake smerter, nummenhet og en følelse av prikking i leggen. Dette er kjent som isjias.

Andre Symptomer på en herniated plate

Pasienter med en herniated plate kan også oppleve muskelsvakhet og tap av blærekontroll på grunn av muskelsvakhet. Dette er avhengig av alvorlighetsgraden av herniated plate. Noen pasienter vil ha liten eller ingen smerter eller en mild ryggsmerter knyttet til herniated plate.

Diagnose

Leger trenger en MR eller en CT scan for å diagnosen en herniated plate riktig. På skanningen, vil en herniated plate ligne en bule i platen. Det vil se ut som platen er søl eller svulmende ut av ryggsøylen. Hvis en plate har denne signaturen karakteristiske, samt symptomene som beskrives, er sjansen stor for platen er herniated.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------