Stilling: helse > røyking >

hva gjør narkotika så vanedannende?

   Folk utvikler avhengighet til narkotika for mange grunner. Enten det er stress, smerte ledelse eller gruppepress, påvirker rusavhengighet folk i alle aldre, raser og religioner. Hva er mer universell, skjønt, er hvordan stoffer er vanedannende. Grunnlaget for at svaret ligger i den kjemiske sammensetningen av den menneskelige hjerne

Brain Chemistry

Den menneskelige hjernen utgivelser naturlige forbindelser som dopamin, endorfiner og serotonin. Disse hjelper folk takle stressende situasjoner, gir en følelse av makt eller eufori, og hjelpe lindre smerter. Enkelte legemidler føre til at hjernen til å frigjøre store mengder av disse forbindelsene til en mye raskere enn normalt, noe som tilsvarer den høye som narkotikabrukere oppleve ved første bruk av disse legemidlene. Men som de fortsetter å bruke, blir hjernen avhengig av narkotika for å produsere disse forbindelser, og slutter å produsere nok av dem på egen hånd.

Stimulanter

Akkurat som navnet antyder, sentralstimulerende midler som kokain og metamfetamin , øke aktiviteten i hjernen. Dette kan i utgangspunktet føre til følelser av økt våkenhet, glede og energi. Sentralstimulerende også føre til at hjernen til å frigjøre store mengder av nevrotransmittere, inkludert dopamin og noradrenalin, som bringer med seg følelser av eufori. Hvis en bruker tar disse stoffene i flere dager etter hverandre, eller over en lengre periode, for eksempel måneder, vil hjernen bli avhengig av stoffet til å produsere større mengder av nevrotransmittere.

Opiater

Opiater forårsake hjernen til å oversvømme kroppen med endorfiner, som produserer varme, beroligende følelse av nytelse. Selv om de mest populære opiater tradisjonelt hadde vært heroin og morfin, med spredning av reseptbelagte smertestillende som for eksempel Oxycontin, Vicodin og Percocet, har opiatavhengighet spredt. Når en person å håndtere smerten tar en opiater, frigjør hjernen endorfiner til å angripe de områdene av kroppen i smerte. Når en person ikke håndtere smerten tar en opiat, er det ingen område i Dire trenger av endorfiner, slik at endorfiner reise fritt gjennom kroppen, forårsaker at følelsen av glede. Igjen, skjønt, tar jo lenger en person opiater, jo mindre vil hjernen produsere slike endorfiner naturlig, og vil bli avhengig av stoffet. Ikke overraskende, den ubehagelige følelsen av smerte forbundet med kroppen trenger stoffet er abstinenssymptomene som brukerne opplever.

Alkoholisme

Folk noen ganger ikke klassifisere alkohol som et stoff, men alkohol er like ødeleggende som noe narkotika. Alkohol utgivelser dopamin og endorfiner, og fungerer også som beroligende å drinkers. Igjen, når hjernen er avhengig av et stoff til utgivelse nevrotransmittere, avhengighet setter inn Forskerne tror også at genetikk spiller en rolle i en persons viss forkjærlighet til alkohol avhengighet.

Fungerende Addicts

Mange narkomane funksjon hver eneste dag , og tilbringe tid med deg hjemme, på jobb eller ute. Men hvis du eller noen du kjenner er avhengige av narkotika, ikke lene seg tilbake og håper problemet vil forsvinne. Den eneste løsningen som ikke vil fungere er å ignorere problemet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------