Stilling: helse > røyking >

menopause og hovne bryster

   Hvis du er kvinne i en viss alder (40 eller utover), og plutselig finner ut at bryster har økt i størrelse og er såre og følsomme for berøring, skylde på hormonene. Hormoner har en tendens til å komme ut av sync i peri-menopausal år frem til grand finale (menopause), og dette kan føre til hovne brystvev

østrogen og progesteron

Når østrogennivået dip og progesteron er opp og de to hormonene er ikke lenger arbeider sammen i harmoni som de en gang gjorde, bryststørrelse vil øke og bryster kan bli veldig sår og øm. Progesteron er ikke genereres hvis eggløsning ikke forekommer. Mange pre-menopausal kvinner ikke har eggløsning regelmessig i årene frem mot overgangsalderen. Hvis progesteron nivåene er mangelfulle, går østrogen ukontrollert.

Perfect Barometer

I følge Oasisserene. com, hvis en kvinne betaler oppmerksomhet til brystene, deres størrelse og om de er sensitive eller hovne, er det den perfekte barometer for å bestemme hva staten du er i angående hormoner. Bryster opplevelser kan brukes til å bestemme progesteron nivåer i kroppen din. Dersom brystene er hovne, kan dette bety at du opplever østrogen dominans, som oppstår fordi progesteron nivået har minket.

Estrogen overbelastning

Hovne bryster er den klassiske avslørende gi-bort som østrogen dominans er oppstått , ifølge Hormonesolutions. com. Brystvevet er ganske følsom for hormonelle forandringer. Dersom du tar pillen eller hormon erstatning behandling (HRT), vil dette trolig føre til at brystene til å hovne opp og bli følsomme. I de første månedene av svangerskapet og under puberteten, har du østrogen overspenning, og det er derfor du opplevde hovne bryster og følsomheten i disse periodene i livet ditt. Det samme skjer i overgangsalderen fordi hormonene er ikke lenger synkronisert, og du kan godt være får for mye østrogen og er ikke lenger produserer nok progesteron til å motvirke effekten av østrogen.

A Good Hormone Gone Wild

Østrogen er det hormon som stimulerte brystet vekst og utviklingen av reproduktive organer når du var en ung kvinne. Østrogen er viktig for helsen vår, og tjener mange formål, men hvis det ikke er mot balansert med progesteron, som det ofte ikke er under ut overgangsordning år, får vi for mye, og som fører til en rekke menopausal-relaterte symptomer.

Testing

Progesteron nivåene kan bestemmes via en spytt test som du lege kan utføre. Dette bør gjennomføres mellom 18 og 25 dager av din menstruasjonssyklus. Hvis progesteron nivået er lavt, er du sannsynligvis opplever østrogen dominans, dermed hovne bryster, ifølge Mindspring. com.

Partners in Crime

Natural-progesteron-rådgivnings-network. com notater som østrogen og progesteron hovedsak partnere i kriminalitet, og når de ikke jobber i tandem, alt du-vet-hva kan bryte ut. Disse to hormonene er nødvendig for å prime eller stimulere hverandre, og hvis man ikke gjør sin del, vil det ha en innvirkning på den andre, og mange ubehagelige symptomer kan føre til, inkludert hovne bryster.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------