Stilling: helse > røyking >

normal høyde og vekt for en skole-alder barn

   Vi kommer i forskjellige former og størrelser, og ennå, spesielt det siste, med all vekt på overvektige barn, ønsker vi å ha et mål for hva som er normalt. Normal er annerledes enn gjennomsnittet, og det er der forvirringen kommer i. Gjennomsnittlig er rett og slett hva som er typisk for en aldersgruppe, men det som er normalt er mye mer variert

Elementary School-Age Children, 5 til 11

Når et barn kommer barnehage, vil han eller hun vanligvis være 40 inches høy og 39-41 pounds. Det er, selvfølgelig, varians, men i de første seks års skolegang gutter og jenter er mer like enn ulike i form av gjennomsnitt. Når du leser en vekstkurve se etter konsistens. Hvis barnet ditt er i den 70. persentilen for vekt, noe som betyr at hun er tyngre enn 70 prosent av hennes jevnaldrende, se til hvor hun tiltak på høyden skalaen. Det er normalt for et barn å holde seg innenfor sine prosentiler for høyde og vekt. Det bør ikke være mer enn 10 prosent avvik i høyde og vekt prosentiler. Med andre ord, hvis barnet er i den 70. persentilen for vekt, bør hennes høyde falle i sekstinde-åttinde persentilen. Når du avslutter grunnskolen, vil de fleste barna være 52 inches og 77-79 pounds.

Middle School-Age Children, 11 til 13

På ungdomsskolen, jentene har en tendens til å vokse raskere enn guttene. Ved å legge inn sjette klasse, vil begge kjønn være om lag 52 inches høy og innen en 2 til £ 5 vekt forskjell. I løpet av de neste seks årene, kjønn høyde-vekt varians topper. Den gjennomsnittlige jente vil bli om lag 10 pounds tyngre enn hennes mannlige peer og opp til 5 inches høyere, og dette er på gjennomsnittlig femtinde persentil mark. Avviket kan være 10 inches og nesten 50 pounds og fremdeles være normal avhengig konsistens av persentiler (f. eks, 30. prosentilen for høyde, 35te persentilen for vekt).

High School-Age Children, 14 til 17,

I løpet av første året på high school, gutter har en tendens til å nå opp til jentene. Ved alder 14 til 15, både gutter og jenter har en tendens til å være minst 63 inches høy og minst 105 pounds. Ved alderen 15 til 16 jenter er nesten på slutten av sin vekstperiode, og pleier ikke å vokse mer enn en annen tommer. Det er normalt for gutter i denne alderen å vise økt appetitt og vokser flere inches i høyden og få flere pounds. Etter alder 17-18 normal og forventet høyde for en mannlig er mellom 5-fot 7-inches og 6-fot, med en vekt på mellom 130-150 pounds. Dens normalt for en jente å få 10-15 pounds mellom 17 og 18, men ikke høyde.

Avgjøre ditt barns normal høyde og vekt

Vekst diagrammer er et verktøy som bare forteller deg hvor barnet er i forhold til andre hans eller hennes alder. Den viktigste måten å bruke dette verktøyet er å vite barnets mønster. Det er mange svingninger i de to første årene av livet, men ved toårsalderen barnet bør konsekvent holde seg innenfor hans eller hennes høyde og vekt percentil. Faller utenfor den personlige normale mønsteret er et rødt flagg at noe må tas opp, enten det er en sykdom eller en atferd modifikasjon. Normal kommer til å kjøre GAMUT fra høy til lav, kort til høye, avhengig av genetikk, miljø, ernæring og helse.

Oppmuntre normal høyde og vekt

Selv normalt er relativt, kan du oppmuntre normal høyde og vekt vekst for barnet ditt. Barn som spiser den anbefalte porsjoner med frisk frukt og grønnsaker, som spiser hele korn, og få rikelig med protein og kalsium fra naturlige kilder, har en tendens til å trives. Barn trenger en god 30 minutter en dag med aktivitet for å opprettholde helse og demme opp for mange av barndommen sykdommer, som diabetes. En diett rik på næringsstoffer, unngå bearbeidet mat og raffinert sukker, kombinert med trening og fitness vil naturlig oppfylle et barns personlige høyde og vekt norm.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------