Stilling: helse > røyking >

tidlig menopause og fruktbarhet

   Prematur menopause kan påvirke en kvinne så unge som 15. Normal overgangsalderen oppstår i tidlig til midten 50s, men tidlig menopause kan oppstå lenge før det. Mens mange kvinner tror de har frem til 50-årene til å gjennomføre sine planer for en familie, trinn for tidlig overgangsalder og til i, og begrenser den tiden. Akkurat som overgangsalderen slutter kvinnens fruktbare periode, vil tidlig overgangsalder gjøre det samme

Hvorfor Prematur klimakterium oppstå?

I følge Epigee. org, en kvinners helse nettside, for tidlig overgangsalder rammer ca 1 prosent av kvinner i alderen 15 og 45 år. Den vanligste faktoren bak for tidlig overgangsalder er for tidlig eggstokksvikt eller POF. Dette oppstår når eggstokkene ikke fungerer som de skal, vanligvis resultatet av en auto-immune lidelse eller annen sykdom.

Genetikk kan også spille en faktor i tidlig overgangsalder. Kvinner er mer sannsynlig å håndtere for tidlig menopause hvis deres mødre eller andre kvinner i familien har opplevd det også.

Sykdommer som endometriose, kreft og infeksjon i livmoren eller eggstokkene kan også føre til tidlig overgangsalder.

Tidlig overgangsalder og Family Planning

En av de mest ødeleggende problemene forårsaket av for tidlig overgangsalder er det faktum at den forårsaker infertilitet. For en tid kvinner, ikke klarte å bli gravid, og skjønte ikke hvorfor. Som medisin har avansert, var det innsett at mange kvinner i denne gruppen har problemer med å bli gravid pga tidlig overgangsalder. Når overgangsalderen treff, opphører den reproduktive syklus for å fungere på en måte som gjør at oppfatningen av barna mulige.

Kan tidlig overgangsalder reverseres?

Enhver form for overgangsalder tidlig eller på annen måte ikke kan reverseres. Dette er en uheldig faktum for mange kvinner som har blikket fortsatt satt på små, men etter overgangsalderen oppstår unnfangelsen er umulig. Mens for tidlig menopause generelt ikke kan reverseres, kan den typen som er forårsaket av for tidlig eggstokksvikt behandles med hormonbehandling som et middel til å øke fruktbarheten.

Conception Alternativer for Prematur eggstokksvikt

I følge AmericanPregnancy. org, kan fruktbarhet behandlinger og donoregg tjene som mulig valg for kvinner som ønsker å bli mødre til tross for tidlig overgangsalder som følge av for tidlig eggstokksvikt. Men sjansene for vellykket befruktning er liten. "Åtte prosent av kvinner med POF som har unnfanget brukte hormon-replacement therapy (HRT)," sier sin artikkel om tidlig eggstokksvikt. "Selv om det ikke er absolutt behandling, har HRT vært en hjelp i å hjelpe kvinner å oppnå graviditet. "

Å snakke med Doctor

Alvorlige bekymringer om for tidlig menopause og infertilitet bør rettes til en medisinsk faglig. Med riktig behandling kan det være mulig å fortsette familieplanlegging om tidlig overgangsalder er en bekymring for deg, for nå eller fremtiden. Visse typer terapi har vist seg å være effektive i å la kvinner å bli gravide til tross for tidlig eggstokksvikt, men bare legen kan gi deg beskjed hvis et slikt alternativ er riktig for deg.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------