Stilling: helse > røyking >

Forskjellen mellom mannlige og kvinnelige bekken

   Forskjellen i form av den mannlige og kvinnelige bekkenet er knyttet til funksjonen. Den mannlige bekkenet er tilpasset for støtte av en tyngre fysisk bygge og muskler som er sterkere. Den kvinnelige bekkenet er tilrettelagt for gravide heller enn fysisk styrke. Deler av den kvinnelige bekkenet skissere fødselskanalen og må være bred nok for en baby å passere gjennom under fødselen

funksjoner

Bekkenet kan beskrives som en stor, grunn bolle. Den ligger på en fremskutt vinkel mellom bukhulen og bena. Tenk på hip bein som den øvre kanten av bollen. Den nedre kanten av bollen er definert av de to kjønnshår bein. Den kvinnelige bekkenet vippes langt frem, det er bredere og oval i formen. Den mannlige bekkenet er tippet langt mindre fremover, er smalere og mer hjerte-formet. Bein av den mannlige bekkenet er tykkere og tyngre, mens bein av det kvinnelige bekken er lettere og tynnere. Markeringer er mer tydelige på den mannlige bekkenet, mens den kvinnelige bekkenet blir mykere.

Acetabulums

Den bekken består av to hip bein, også kalt os coxae eller coxal bein, sacrum og halebenet. Den sacrum og halebenet er de siste to distale deler av ryggsøylen. Den hip bein er faktisk tre separate knokler som blandes fullstendig under modning. De tre bein er ilium, det ischium og pubis. Disse knoklene kommer sammen og sikring i acetabulum, kontakten som mottar lårbein, eller femur. Den kvinnelige acetabulums er små i størrelse og langt fra hverandre i forhold til sine mannlige kolleger.

Pubic Arch

Den venstre og høyre hofte bein i bekkenet møtes i ryggen på sacrum. Venstre og høyre kjønnshår bein er sammen med en fibrocartilage plate i front. Dette kalles kjønnshår symfyse. Hvis du tegner en sammenhengende linje fra hip bein til symfyseprovokasjonstester, kan du få et generelt bilde av formen og vinkelen på bekkenhulen. Den kjønnshår buen, fant rett under symfyseprovokasjonstester, er et definerende karakteristikk av den mannlige og kvinnelige bekken. I den mannlige, er kjønnshår buen vinkelen veldig akutt. Den kvinnelige kjønnshår buen vinkelen er mer stump.

Sacrum og halebenet

Ved krumning av distale ryggraden er også et avgjørende kjennetegn. Coccyx i den mannlige bekkenet kurvene fremover og er mer rigid, mens den kvinnelige halebenet er rettere og mer fleksibel. Dette hjelper kvinner i barsel. Den sacrum er smalere og lengre i den mannlige enn i den kvinnelige.

Funksjon

Den sanne bekkenet er definert som området avgrenset av hip bein under bekkenet randen. Den bekken randen er en rygg som løper fra bunnen av sacrum rundt innsiden av hoftebeinet og til kjønnshår toppen. Hulrommet begrenset av den sanne bekken er viktig i barsel. Den sanne bekkenet avgjør om normal, ukomplisert, vaginal fødsel er mulig. Dersom dimensjonene av den sanne bekkenet ikke er tilstrekkelig eller om vinkelen på halebenet er for skarp, er fødselskanalen kompromittert og babyen kan ikke passere lett gjennom det.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------