Stilling: helse > røyking >

Strukturen i kneleddet

   Kneleddet er det største og mest overflatiske felles av underekstremitet. Det er en synovial hengsel felles og en av de mest komplekse leddene i kroppen. I motsetning til de fleste hengslet ledd, som tillater kun fleksjon og ekstensjon, er kneleddet i stand til å kombinere fleksjon og ekstensjon med gli, rulle og rotasjon rundt en vertikal akse.

Kneleddet er avgjørende for daglige aktiviteter som som å stå, gå og gå i trapper. Det er også den store felles for atletisk handlinger som løping, hopping og sparker. Alle disse aktiviteter krever kneleddet å være svært mobile. Denne mobiliteten er det som gjør kneleddet ekstraordinære, men også er det som gjør den til en av de mest skade-utsatt leddene i kroppen

. Bones

Tre store bein av underekstremitet er koblet sammen av kneleddet. Den største av de tre er femur (lårbeinet). Femur møter opp med tibia (den største av de to shin bein) for å danne hengslet i leddet.

Foran disse to bein er patella (kjent som kneskålen). Den patella er ca 3 inches lang og 2 inches bredt. Det sitter på toppen av andre bein og skred når benet beveger seg. Det beskytter også kneet.

Muskler

Den quadriceps og hamstring musklene sammen for å støtte og flytte kneet. De fire quadriceps muskler koble til forsiden av kneet og skape beinstyrke når de kontrakt. Muskulaturen på motstandere av quadriceps langs bakre del av beinet og bidra til å bøye kneet.

Ligaments

Senene er ofte anses som de viktigste delene av kneleddet. De vikle rundt hele skjøten og gi styrke og stabilitet. Det er fire store leddbånd i kneet, hver koble femur og tibia

Den mest kjente av båndene er den fremre korsbånd (ACL). . Det fungerer for å kontrollere og begrense rotasjon og forover bevegelse av tibia. Det går nedover midt på forsiden av kneet. Sammen med ACL i den bakre delen av kneet er den bakre korsbånd (PCL). Det går nedover midten av baksiden av kneet og grensene baksvingen av tibia.

Den mediale leddbånd (MCL) og laterale leddbånd (LCL) gir stabilitet til den indre (mediale) og ytre (laterale) del av kneet.

Sener

Sener koble muskelen til beinet. De også å støtte tiltak og utnytte av muskelen. I kneet, forbinder de store senen til quadriceps til patella. Det hjelper muskelen forlenge benet.

Joint

Kneleddet består av en ekstern fibrøs kapsel og en intern synovial membran. Membranen linjene alle interne sufaces av felles hulrom som ikke er dekket med leddbrusk og inneholder synovialvæsken.

Kneet har et stort utvalg av bevegelse. Det er i stand til å utvide til en rett og "låst" posisjon, flex mellom 120 og 160 grader (avhengig av plasseringen av hofte) og rotere medialt 5-10 grader og medialt 30 grader.

Skader på kneleddet er svært vanlig fordi det er en lav-plassert, mobile og vekt-bærende ledd som fungerer som et møtepunkt for de to lange spaker av øvre og nedre leggbena. Dens stabilitet er nesten helt avhengig av omkringliggende leddbånd og muskler, som ofte er for svake til å motvirke den kraftige slagene at kneet er utsatt for.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------