Stilling: helse > røyking >

aktivitet på hvordan du bruker en høyde diagram

   Da vi var barn, hadde mange av oss en høyde diagram på døren av våre soverom. Disse listene, som vanligvis hadde noen tegneseriefigur trykt på dem, merket vår fremgang som vi vokste. Men med legen din, er vennlige høyden diagrammet nå brukt som et verktøy for å måle et barns utvikling på en vekst diagram som viser hvordan et barn sammenlikner med andre sin alder og indikerer eventuelle helseproblemer som kan utvikle

Hva er en Høyde figur?

Selv om de fleste barna vokser i sitt eget tempo, har Centers for Disease Control fastsatt retningslinjer i form av høyde og vekt diagrammer for sunn størrelser og kroppsvekt for barn i alle aldre. Husk at generelle livsstilsfaktorer som fysisk aktivitet og ernæring kan spille en rolle i et barns høyde og kroppsvekt til enhver alder. Endringer i vekst mønstre kan være tegn på dårlig ernæring eller en endring av miljø. Du bør ta barnet ditt for å se en lege hvis barnet opplever noen raske endringer i hans eller hennes høyde eller vekt.

Do Alle Barn Bruk samme figur?

En annen høyde diagram kan brukes for ulike aldre, så vel som ulike kjønn. Gutter og jenter vokser på forskjellige priser, det samme gjør spedbarn under 36 måneder. Spesielle vekst diagrammer kan brukes for barn som har tilstander som Down syndrom. Babyer er som regel målt i lengde og hodeomkrets, mens barn mellom 2 år og 20 år gamle er målt for høyde og vekt i tillegg til body mass index (BMI). Foreldre bør vente med å kjøpe et hjem høyde diagram for veggen helt til barnet er ca 2 år gammel. Hvis du ikke ønsker å vente med å gå til lege for å få barnet målt, kan du måle barnets høyde og veie ham eller henne og oppsøke vekstkurve for å få et grovt anslag på hvordan barnet ditt sammenlignet med andres. Du kan finne en vekstkurve på nettet eller i noen foreldre og barns helse bøker. På kartet, finne linjen for barnets alder og og linjen for barnets høyde, og rutenettet vil vise deg persentilen.

persentiler

Et barns målinger av høyde, vekt og kroppsmasseindeks er rangert innenfor en viss persentil. Dette er en sammenligning mellom barnet og andre barn på hans eller hennes alder. Jo høyere en barnets percentil, jo større er han sammenlignet med andre barn på hans alder, og jo lavere persentilen, er den mindre han i sammenligning. For eksempel, er et barn som er i den 40. persentilen en for dem 40 prosent av barna hans eller hennes alder er mindre, og 60 prosent er større. CDC bestemmer persentiler basert på et gjennomsnitt av barn i USA. Å være i en høy eller lav persentilen angir ikke et helseproblem, spesielt hvis andre søsken også rang i en høyere eller lavere persentil. Det er rett og slett en markør i et mønster at en lege kan se på i å etablere en historie av barnet. Konsultere legen din for å finne ut hvor barnet rangerer i persentil rangeringer, og hvis en høy eller lav ranking er en grunn til alarm.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------