Stilling: helse > røyking >

foten lidelser

   Holde føttene sunn er viktig, fordi de er det grunnlaget som hele kroppen stands. Friske føtter er viktig for nesten alt du gjør. Hver fot har 26 bein, 33 ledd og 100 sener, så det er nok som kunne muligens feil. Ved å lære noen av de vanligste foten lidelser og hva som forårsaker dem, kan du vite hvordan du kan forebygge eller behandle fotproblemer

Årsaker

Mer-vanligste årsakene til fots problemer er skader, dårlig tilpassede sko, aldring og overvekt.

Bunions

Når du har en liktorn, stikker den felles av stortåen ut til siden og tå bøyer seg innover. Med en liktorn, er det vanligvis en smertefull kul på siden av foten. Bunions vanligvis utvikler seg fra barndommen og fortsetter å være et problem gjennom voksenlivet. Foten utvikler seg i en merkelig posisjon på grunn av måten du går, din arvet beintype eller sko du slitasje. Forebygging og behandling omfatter iført sko som er komfortable med en stor tå boksen og holde seg unna ubehagelige sko som høye hæler med spisse tær. Ifølge California podiatric Medical Association, bør du tape og puten Hallux valgus å holde foten i en mer normal posisjon, og dermed redusere stress og belastning på leddet. I tillegg vil få Ortopedteknik (eller spesielle sko innsettinger) redusere symptomer og muligens hindre at problemet blir verre.

Hard hud og liktorn

Kontinuerlig trykk og unødig friksjon plassert på noen del av foten kan føre til hard hud og liktorn. Denne ugunstige forhold som vil føre til at berørte området for å skape veldig tykk hud for å beskytte seg selv. Huden kan bli tørr og noen ganger sprekk. Riktig fuktighet og peeling kan redusere sjansene for hard hud og liktorn

Fallen Arches

Fallen buer, også kjent som flatfoot, er en lidelse der den naturlige buen i foten har gått ned. Folk hvis føtter ruller innover når de går tendens til å utvikle falt buer. Den sener og leddbånd som støtter foten svekkes som du blir eldre. Å være overvektig og iført upassende sko forbindelser problemet. Arch støtter og Ortopedteknik kan hjelpe folk med falne buer.

Fotsopp

Fotsopp er en fot sopp, som vanligvis finnes mellom tærne. Symptomer på fotsopp er kløe, sprukken hud, blemmer, smerter og eventuelt hevelse. Fotsopp kan spre seg til tåneglene og forårsake en sopp tånegl infeksjon. Hindre lidelse ved å holde føttene rene og tørre og iført sandaler dusj. Fungal kremer er tilgjengelig i de fleste stoff butikker.

Hammertoes

Hammertoes og overlappende tær er enten arvet eller forårsaket av type sko du slitasje. Hammertoes er beskrevet som en eller alle av tærne, med unntak av de store tå, bøying ved senteret leddet i en sammenkrøllet posisjon. Som du alder og hammertoe forverres, har en tendens til felles å bli lite fleksibel.

Bruk sko som er komfortable med brede toe bokser. Du kan kjøp tå pads, tå straighteners og tåhette å hjelpe løse problemet.

Heel Pain og plantar fascitis

Heel smerte kan være en indikator på hælspore eller plantar fasciitis. En hæl anspore er en hard benete dunk på bunnen av hælen bein. Det kan være forårsaket av overdreven bruk eller belastning av leddbånd i foten, eller av belastningsskader og iført ned av membranen som dekker hælen bein. Feilaktig sko som ikke gir nok støtte under atletisk trening og fedme er ofte bidragsytere til problemet.

Plantar fasciitis er forårsaket av overdreven bruk eller belastning av plantar fascie som fører til hevelse av ligament som går fra hælen bein til ballen av foten. Smertene kan kjennes i hælen, foten eller buen. Plantar fasciitis kan unngås ved å ha riktig montering sko og mild strekking av foten. Time, hvile og fysisk terapi er ofte nødvendig for å helbrede plantar fasciitis.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------