Stilling: helse > røyking >

gjør perimenopause føre til angst?

   En kvinne kan oppleve angst på noe punkt i hennes liv. Faktisk, de fleste av oss er i en lav tilstand av generalisert angst det meste av tiden. Dette kommer som et resultat av våre krevende liv. Imidlertid kan angst nå et nytt nivå når en kvinne går inn perimenopause på grunn av hormonelle ubalanser

Fysiske og psykiske årsaker

Angst er ofte vanskelig å spesifikt beskrive, selv om en kvinne vet noe er galt. Hun er engstelig og redd. Hun kan ikke sove, hun har brystsmerter og forstyrrende tanker. Hun kan oppleve kortpustethet og hjertebank. Hennes sinn kan være racing, og hun kan føle panikk, for noen merkbar grunn. Ifølge 34-menopause-symptoms. com, fysiske årsaker til angst under perimenopause og overgangsalder inkludere fallet i østrogennivået at kvinner opplever. Når østrogen er tilstede i tilstrekkelig grad, styrer den kortisol. Kortisol er et hormon som produserer stress. Når østrogen avtar, kan kortisol går amok.
Psykologiske årsaker til angst under perimenopause og menopause er relatert til livet påkjenninger.

limbiske system

Når våre hormoner er ute av klask, det har en tendens til å gjøre oss mindre i stand til å håndtere. Den delen av hjernen vår som er ansvarlig for orkestrering våre følelser kalles det limbiske systemet. Vår kamp-eller-flight respons, noe som forteller oss når du skal sette opp vår hertuger eller løpe for sikkerhet, avhenger av hormoner og nevrotransmittere til drivstoff sinnet og kroppen for å takle det som oppfattes som fienden. Hvis en kvinnes hormoner er varierende vilt, kan dette føre til at kampen-eller-flight respons å gå inn i overdrive. Når dette skjer, kan alt og alle bli oppfattet som fienden. Dette gjør oss engstelige. Hvis våre hjerner er evig i høy beredskap, vi aldri slappe av og finner det vanskelig å hvile, som ytterligere kan bidra til angst og utmattelse. Når en kvinnes hormoner er i balanse, er hun bedre i stand til å håndtere de problemene som livet kaster på henne. Hvis en kvinne ikke er disponert for angst i første omgang, kan det være at hennes varierende hormoner vil ikke ha noen betydning overhodet på hennes evne til å mestre.

Ingenting Working in Concert

Hvis binyrene blir oppbrukt i løpet perimenopause, noe som kan skje, og serotonin (det føles bra kjemiske) får lavt, dette, sammen med dårlig kosthold, kan kaste en kvinne system helt ut av klask. Hun kan ende opp med horrible gastrointestinale problemer i tillegg til andre smerter og plager, tretthet og lammende angst. Østrogen er knyttet til serotonin nivåer, og både østrogen og progesteron er påvirket av kortisol overproduksjon samt av binyrer. Progesteron, som har en beroligende effekt på systemet, kan ikke lenger tilby denne tjenesten når den minker.

Sex hormoner

Kvinner er mye mer sannsynlig enn menn for å oppleve angst, og dette er fordi kjønnshormoner (østrogen og progesteron, som tar en nosedive under perimenopause) spiller en viktig rolle i angst. Når en kvinne første slutter å ta hormon-replacement therapy (HRT), er det en sjanse for at hun vil oppleve alvorlige angst. I tillegg kan HRT øke forekomsten av bryst kreft og hjertesykdommer.

Aktiviteter

Det beste og mest effektive måten å håndtere angst er å endre livsstil, oppsøke alternative tilnærminger for eksempel bli en yoga klasse eller prøver urteterapi eller søker narkotika eller hormonbehandling. Diskuter dette med legen din.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------