Stilling: helse > røyking >

helse og fedme hos barn

   Overvektige barn har en rekke årsaker som kan være forskjellig for hver person. Genetikk kan spille en rolle i å gjøre barnet mer utsatt for vektøkning. Men, er oftest barndommen fedme på grunn av en høy-kalori diett og ikke nok mosjon. Bare fordi foreldrene er overvektige, betyr ikke nødvendigvis deres barn er overvektige på grunn av genetikk. Mest sannsynlig, lærer barnet fra foreldrenes livsstil vaner av et dårlig kosthold og mangel på mosjon. Noen ganger, men sjelden, kan barndommen fedme være forårsaket av genetiske sykdommer og hormonelle lidelser.

Du trenger:
Ønsker å bli gravid nå!

medvirkende faktorer

Fedme vanligvis er et resultat av å spise for mye og trener for lite. . Overspising kan være en følelsesmessig reaksjon som er forårsaket av psykologiske problemer. Spise kan være en mekanisme for å takle stress, sorg eller sinne. Foreldre har også den mest innflytelse over hvordan barnet spiser. Hvis kjøkkenet er alltid fylt med sukkerholdige desserter og prepackaged mat lastet med salt og fett, vil barnet spise dem. Sosiale faktorer som inntektsnivå også har en effekt på overvektige barn. Foreldre som sliter med å betale regninger og kjøpe dagligvarer kan ikke lage sunn mat en prioritet.

Diagnose

Barnet bør ha en årlig medisinsk sjekk med fastlegen. Du Legen vil kunne fortelle om barnet har en vekt problem som trenger oppmerksomhet. Vanligvis er dette bestemmes ved å se på body mass index (BMI). Hvis BMI er i øvre persentiler for ditt barns alder, vil anbefalinger bli gjort om hvordan du får barnet ditt til en sunnere vekt.

Fysisk Effekter

Det er viktig å ta barndommen fedme på grunn av det brede utvalget av komplikasjoner at det kan forårsake. Mange av disse problemene vil følge barnet gjennom hele hennes voksne liv hvis hun ikke miste overflødig vekt. Sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk, metabolsk syndrom og astma vanligvis er assosiert med fedme. Overvektige barn kan gjennomgå tidlig pubertet som følge av ubalanserte hormoner at fedme fører til.

Følelsesmessige effektene

I tillegg til de fysiske effektene av fedme, kan den følelsesmessige effektene være fryktelig tyngende. Barn kan være grusomme, og overvektige barn er ofte utsatt for mobbing. Konstant mobbing kan gjøre et barn isolere seg fra andre og kan føre til problemer med angst. Overvektige barn ofte utvikle depresjon og lav selvfølelse. Akademiske resultater kan lide som følge av angst og depresjon.

Behandling

De sikreste og mest anbefalt behandling for overvektige barn er for barnet å trene regelmessig og begynne å gjøre sunnere kosthold valg. Dette kan kreve utdanne både foreldre og barn om hvordan å planlegge sunne måltider. Avhengig av barnets alder og alvorlighetsgrad av fedme henne, kan hun bli oppmuntret til å gå ned i vekt, holde vekt eller vedlikeholde inches. Barnas kropper vokser raskt, så vekten må overvåkes nøye av lege. Noen ganger, men sjelden, kan medisiner eller vekt-tap kirurgi kan anbefales for ekstreme tilfeller. Disse alternativene er vanligvis bare for eldre barn og tenåringer, og når diett og trening virker ikke.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------