Stilling: helse > røyking >

hva betyr det å føle understimulated?

   Under-stimulering er en tilstand av å føle uinspirert av ytre påvirkninger. Dersom langvarig, kan det føre til kjedsomhet, mangel på motivasjon og selv depresjon i de utsatt for psykiske lidelser. Under-stimulering kan bekjempes ved å innføre interessant mentale og fysiske aktiviteter i din daglige rutine og endre ditt syn på livet

Hva er Under-Stimulation?

Under-stimulering refererer til følelsen av stagnasjon, kjedsomhet og mangel på inspirasjon som resultat fra ikke følelsen utfordret i en gitt situasjon. Under-stimulering kan hovedsakelig være fysisk eller psykisk art, men generelt viser til intellektuelle kjedsomhet.

Årsaker til under-stimulering kan inneholde enten en feilaktig syn holdes av en person, ytre omstendigheter eller en kombinasjon av de to. Det kan være flyktig eller vedvarer. Felles synonymer knyttet til under-stimulering er kjedsomhet, monotoni, tedium og sløvhet.

Bekjempe Under-Stimulation

Avhengig av årsakene til under-stimulering, kan mange ting gjøres for å avlaste følelser knyttet til den. Hvis du føler deg mentalt eller intellektuelt under-stimulert, prøv å endre din daglige rutine. Små endringer som du sykler til jobben i stedet for å kjøre eller prøve en ny restaurant kan hjelpe, så kan mer betydelige endringer som for eksempel bytte karriere, eller flytte til en ny by. Tilbring tid med mennesker som utfordrer deres tro, og oppfordrer deg til å være din best, og delta i aktiviteter du finner stimulerende eller interessant. Lære å spille et instrument, snakker et nytt språk, eller på annen måte øke base av kunnskap også er virkemidler for intellektuell under-stimulering.

Fysisk under-stimulering kan bli løst ved å legge til nye fysiske utfordringer til rutinen. Endre treningen diett, spiller en ny sport eller gå på en utendørs eventyr med venner kan hjelpe legge variasjon i hverdagen samtidig som du forbedrer din fysiske tilstand og økt selvtillit.

Det er viktig å innse at ikke alle mennesker og situasjoner er iboende underholdende. Kjeder du deg eller under-stimulert fra tid til annen er normalt og minner oss om å holde en pådriver for vekst og endring. Lære å tegne spenning og inspirasjon fra stedet for avhengig av ytre faktorer er første skritt til å gjenopprette inspirasjon.

Ting å unngå

Folk som føler kronisk under-stimulert har økt risiko for amotivational syndrom, depresjon og tvangsmessig atferd. Ifølge PubMed. gov, opptil to-tredjedeler av spilleavhengige bruk spilleavhengighet som et middel til å unnslippe kjedsomhet. Sensation søkende-personer som deltar i ekstreme aktiviteter som himmel-dykking og race bilkjøring-bruker ofte disse aktivitetene som et middel til å bekjempe under-stimulering i tillegg.

Ting du bør unngå når du søker stimulering inkluderer Compulsive spise, bruk av alkohol og narkotika og høy-risiko seksuell atferd. Shopping, gambling og andre økonomisk drenering aktiviteter kan midlertidig lindre kjedsomhet, men kan føre til problemer på lang sikt. Unngå enhver aktivitet som setter ditt liv eller andres liv i fare, og arbeidet med dyrking tålmodighet og selvforsyning som virkemiddel mot under-stimulering.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------