Stilling: helse > røyking >

komplikasjoner av lungebetennelse hos barn

   The Centers for Disease Control anslår at mer enn 55. 000 mennesker i USA vil dø av lungebetennelse komplikasjoner hvert år, og mange av dette nummeret er barn. I en studie utgitt av Pediatrics, ble lungebetennelse oppgitt som nummer én morder av barn yngre enn 5 hele verden. Den gode nyheten er at antallet dødsfall i USA på grunn av lungebetennelse komplikasjoner synker, men denne felles barndom sykdommen kan slå dødelig raskt. Foreldre trenger å vite hva de mulige komplikasjoner er slik at de kan søke riktig medisinsk hjelp.

respirasjonssvikt

Respirasjonssvikt er en vanlig årsak til lungebetennelse dødsfall, ifølge University of Maryland. . Tilstanden, som er teknisk kalles akutt respiratorisk distress syndrom (ARDS), oppstår når lungene ikke kan fungere skikkelig. ARDS oppstår vanligvis når lungebetennelse berører de fleste av begge lungene, rane kroppen av oksygen og sette barnets liv i fare. Lung oppstår når organene selv er fysisk endret av infeksjonen slik at de ikke kan utveksle oksygen.

Verkebyll

Hvis lungebetennelse infeksjonen ødelegger selve lungevevet, kalt kroppen kan reagere ved å opprette en pus-fylte hulrom i lungene en abscess. Hvis venstre ubehandlet, kan en abscess føre til blødning i lungene. Siden lunge blødning kan være dødelig, leger behandler disse abscesser så snart de oppdager dem. Det første trinnet i behandling av en abscess er målrettet antibiotika, men hvis dette ikke er effektivt, kan barnets lege bruker en nål til å renne det.

Pleural effusjon og empyem

Lungebetennelse er opphoping av væske forårsaket av en infeksjon i lungene. Hvis infeksjonen sprer seg, begynner væsken å bygge opp mellom membranen som dekker barnets lunger og membranen som linjene overflaten av brystveggen. Dette fører til disse membranene, kjent som pleural, til å bli betent. Ifølge University of Maryland, omtrent 20 prosent av alle lungebetennelse tilfeller vil utvikle betennelse og væske i pleural, en tilstand som kalles pleural effusjon. Hvis væsken blir infisert, en tilstand som kalles pleural empyem, kan permanente arr utvikles, fører til fremtidige pusteproblemer som voksen.

kollapset lunge

Noen barn med lungebetennelse komplikasjoner vil utvikle en tilstand som kalles pneumothorax, eller en kollapset lunge. Dette skjer når luft fra innsiden av lungene lekker inn i rommet mellom brystveggen og lungene. En kollapset lunge forårsaker plutselig, intense brystsmerter ledsaget av kortpustethet. Noen ganger komplikasjoner fra prosedyrene som brukes til å behandle pleural effusjon og empyem kan føre til at dette skal skje. Hos barn kan dette kreve aspirasjon av luft fra lungene ved hjelp av en kiste tube, men milde tilfeller av lunge-kollaps kan løse på egen hånd.

Bakterier i Blood

Hvis lungebetennelse er bakterielle i naturen, at infeksjon kan noen ganger spre seg til barnets blod, fører til ytterligere komplikasjoner. Dette er den vanligste komplikasjonen av sykdommen, og det kan være livstruende dersom infeksjonen begynner å spre seg til andre organer gjennom blodet. Hvis barnet allerede er på antibiotika og utvikler bakterier i blodet, kan medisinering må justeres. Noen ganger leger foreskrive intravenøs antibiotika for å bekjempe disse infeksjonene.

Andre Komplikasjoner

Utenfor disse vanlige komplikasjoner for barn med lungebetennelse, vil noen pasienter utvikler livslang lunge problemer, særlig hvis de har lungebetennelse som et spedbarn eller småbarn. Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en felles kontinuerlig problem for folk som overlever lungebetennelse infeksjoner som barn. I sjeldne tilfeller kan bakteriell infeksjon spre seg til hjernen eller hjertet, forårsaker permanent skade på disse organene. Døden er mulig fra noen av disse komplikasjonene, så foreldre med barn som viser symptomer på lungebetennelse bør søke medisinsk hjelp raskt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------