Stilling: helse > røyking >

pågående gjær infeksjoner

   Millioner av kvinner får gjær infeksjoner hvert år. Hvis du er kvinne, sjansene er du har hatt en før eller vil ha minst ¨¦n gang i livet ditt. De er vanligvis ufarlige, men som ikke gjør dem noe mindre ubehagelig, irriterende eller pinlig. Gjær infeksjoner er forårsaket av overvekst av visse gjær som finnes naturlig i kroppen. Det kan begynne å ta over den normale bakterier og forårsake en myriade av ubehagelige symptomer. Noen uheldige kvinner får gjær infeksjoner oftere enn andre.

Symptomer

Hvis du har en gjær infeksjon, kan du oppleve noen eller alle av disse ubehagelige symptomene. De inkluderer kløe og irritasjon i vulva og vagina. Dette kan også produsere en brennende følelse som kan gjøre samleie eller bruke en tampong smertefull. Det er også mulig å ha en uvanlig tykk hvit utflod som et resultat av en gjær infeksjon.

Årsaker

Gjær infeksjoner er forårsaket av overvekst av soppen, Candida albicans. Noen av risikofaktorene for gjær infeksjoner er ute av kontroll. De opptrer ofte som et resultat av en sykdom som svekker immunsystemet ditt, som AIDS eller lymfom. Andre sykdommer som diabetes og fedme kan også øke risikoen. Gjær infeksjoner og til oppstå etter behandling med antibiotika for en annen infeksjon. Dette er fordi antibiotika forstyrre balansen av bakterier i kroppen din. Gjær infeksjoner kan også være forårsaket av iført tettsittende klær som ikke kan gi nok luftsirkulasjon. Iført fuktige klær som badedrakt eller svette-gjennomvåt trening gear gir et fuktig miljø som gjær kan trives i.

Diagnose

Hvis du mistenker at du har en gjær infeksjon, er det vanligvis tilrådelig å se din fastlege eller gynekolog. Dette er fordi symptomene på gjær infeksjoner er også vanlig med andre mer alvorlige sykdommer som klamydia og gonoré. Det er viktig å utelukke disse ut først. Legen vil vanligvis foreta en undersøkelse og da vil se på en prøve av væske under et mikroskop. Dette vil vise noe tegn til gjær vekst.

Behandling

Behandlingen av en og annen gjær infeksjon er vanligvis ganske enkel og effektiv. Det er mange forskjellige anti-fungal medisiner som kan foreskrives av lege og tatt enten muntlig eller som en aktuell krem. Mange av behandlinger for gjær infeksjoner kan kjøpes over disken og kan finnes på apotek og dagligvarebutikker. Nesten fem prosent av kvinner opplever hyppige gjær infeksjoner. Dette kan skyldes et svekket immunsystem eller tilstedeværelse av gjær som er motstandsdyktig mot typiske medisiner. Leger kan behandle pasienten med en lengre og mer potent dose av anti-fungal medisiner. Andre behandlinger inkluderer regelmessig bruk av anti-sopp stikkpiller.

Forebygging

Du kan unngå gjær infeksjoner på flere måter. Douches og parfymerte produkter som tamponger bør unngås, fordi de kan forstyrre balansen av gjær og bakterier i skjeden din. Du kan også forhindre gjær vekst ved å ha på deg løstsittende klær som kan puste, som bomull. Skifte klær umiddelbart etter trener eller svømmer for å holde området tørt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------