Stilling: helse > røyking >

prevensjonspille effekter

   P-piller er en av de viktigste metodene som brukes av kvinner for å forhindre uønsket graviditet. Takket være brukervennlighet og pålitelighet av disse pillene, har prevensjon blitt den mest brukte metoden for familieplanlegging. P-piller er faktisk en blanding av to hormoner, østrogen og progesteron. Selv om disse pillene er sagt å være pålitelige, er det noen bivirkninger som en kvinne kan oppstå hvis hun bruker av dem

Cancer

Det er sjanser for å få kreft på grunn av bruk av p-piller. Disse pillene har en forbløffende naturen. Selv om langvarig bruk kan øke risikoen for å få kreftformer som livmorhalskreft og leverkreft, minsker også risikoen for å få kreft som eggstokkreft og livmorkreft. Rollen av p-piller i brystkreft er ganske uklart. I noen tilfeller har det vist seg å opp sjansene for å få premenopausale brystkreft og, i enkelte tilfeller har det handlet ganske contrarily, dramatisk kutte risikoen for brystkreft.

Kolesterol

Effekten av p-piller på en kvinnes kolesterol nivåer, avhenger av ulike faktorer, inkludert type p-piller brukes, og konsentrasjonen av østrogen og progesteron finnes i den. Disse to hormonene arbeider i motsatt måter. Mens østrogen er i stand til å øke nivået av det gunstige kolesterolet og redusere nivået av dårlig kolesterol, ikke progesteron det motsatte. Derfor progesteron-piller bare er ugunstig i denne forbindelse.

Blood Pressure

P-piller har en innvirkning på blodtrykket. Eldre kvinner som har tatt p-piller i lang tid har en større risiko for høyt blodtrykk. Det er bedre å bytte til en annen form for prevensjon hvis kvinnen allerede har høyt blodtrykk. De som vurderer å stikke til p-piller til tross for høyt blodtrykk bør ha sitt blodtrykk konstant overvåkes av en lege. Men det er tilrådelig å bruke andre former for prevensjon hvis du utvikler høyt blodtrykk etter bruk av pillen.

Cardiovascular Disease

Du trenger ikke få panikk om å utvikle hjerte-og karsykdom hvis du ikke røyker. P-piller fører til negative effekten av kardiovaskulær sykdom bare hos kvinner som røyker fast. Røyking i seg selv er skadelig for en persons helse. Det kan sette deg i alvorlig fare hvis du legger den pillen også. Videre har din alder også en direkte innflytelse på dette problemet. Det er bedre å slutte å røyke hvis du er over 35 år og ønsker å bruke p-piller.

Mindre alvorlige bivirkninger

Kvalme, svimmelhet, tiresomeness, hodepine, ømhet i brystene, humørsvingninger, vektøkning og magesmerter er noen av de mindre alvorlige bivirkninger du kan møte i de innledende stadier av å bruke p-piller. Imidlertid, kan disse bivirkningene forsvinner på grunn av regelmessig bruk av p-piller.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------