Stilling: helse > røyking >

deler av brystet

  

Breast Utvendig

Utsiden av brystet avslører to av de viktigste delene: brystvorten og areola. Disse to delene spiller sine største roller i den primære funksjon av kvinnelige bryst: amming. Ifølge riainvision. com 's "Anatomy of the Breast," areola, eller den mørke sirkelen som omgir brystvorten, hjelpemidler i prosessen med amming ved å levere en smørende stoff for brystvorten. Smøring er utgitt av Montgomery kjertler, som ofte er merkbar i pleie mor og ser ut som små hevet humper. Dette smøring er viktig, fordi amme en sulten og ofte ganske ivrig spedbarn kan være vanskelig og smertefull. Brystvorten (den delen av brystet i midten av areola som spedbarn suger) inneholder mange nerver som stimulerer produksjonen av melk i amming kvinnen

A Look Inside:. Kanaler, fliker og lobules

Inside den kvinnelige bryst, finner vi tre anatomiske hjelpemidler i amming. Ifølge Beth Israel Health Care System's artikkel på brystet anatomi og utvikling, har den gjennomsnittlige kvinnen ca 15 til 20 lapper i hvert bryst. Disse lappene er laget av lobules, som inneholder kjertler som produserer melk. 007b's online artikkel, Basic Breast Anatomy, gir en nyttig analogi sammenligne lobes og lobules til en haug med druer og de enkelte druer som utgjør gjengen, henholdsvis. De lobules er forbundet med melk kanaler (som druer er koblet sammen med stilker). De melkekanalene er svært små rør som hjelpemiddel i melkestrømmen. De er bærere av melk gjennom brystet og brystvorten. Et vanlig amming problem kalt tett melkekanalene resultater fra melk blir stoppet opp i en av melk kanaler.

Breast Shape

Formen og størrelsen på brystene er bestemt av mengden av fett og bindevev. Hvert bryst har en viss mengde fett, som gir polstring for melkekanalene, fliker og lobules. Mer fett betyr mykere bryster, mer kjertelvev vil resultere i fastere bryster, slik det fremgår i 007B. com. Dessuten fett, inneholder bryst også bindevev eller fascia, som holder kapillærer og andre celler, samt leddbånd, som hjelpemiddel i støtte brystet.

Bryst Utvikling Før og under puberteten

De ulike delene av brystkreft spiller forskjellige roller, avhengig av kvinnens utviklingstrinn. Før puberteten, kvinnelige og mannlige bryster er tilnærmet identiske. Når en jente går gjennom puberteten, noen viktige endringer skjer i brystene. Ifølge Imaginis. com, er det produksjon av nye hormoner, slik som østrogen og progesteron, noe som fører til videre bryst utvikling. Bryst kanaler begynner å øke i størrelse, og fettvev blir rikere, som forbereder brystene for svangerskap, fødsel og amming.

Breast utvikling under graviditeten

De første åtte ukene av svangerskapet, ifølge Imaginis. com, forårsake drastiske endringer i bryst anatomi og utvikling. Den melkekanalene ekspandere raskt, forårsaker forstørrelse av brystene, og progesteron fører til mer kjertelvev å utvikle. Areola og Montgomery kjertler kan også bli mer uttalt. Mange hormonelle endringer skjer gjennom hele svangerskapet og er avgjørende for en vellykket produksjon av melk.

Breast Development Etter Født

Brystene fortsetter å utvikle og endre seg etter fødselen, som beskrevet i Imaginis. com. Hormonnivåene topp når den nye babyen er født, og den første melken, heter råmelk, blir produsert. Denne melken er høy i næringsstoffer som den nye babyen trenger mest. Anatomisk, er brystene radikalt forandret som melk produksjonen starter. Baby dier, kombinert med frigjøring av hormonet, årsaker melk til å bli utgitt og gikk gjennom de ulike kanalene, fliker og lobules til brystvorten, der det slippes til spedbarnet. Naturligvis, brystene større i størrelse i løpet de første stadiene av amming, selv om mange kvinners bryster tilbake til normal størrelse i løpet av et år eller så.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------