Stilling: helse > røyking >

deler av integumentary systemet

  

Funksjon

De delene av integumentary systemet fungere sammen som en barriere på tre måter:. Et kjemisk barriere, en fysisk barriere og en biologisk barriere. De delene av integumentary systemet handle i samarbeid med immunsystemet til å danne en biologisk barriere. Spesialiserte celler i huden oppdage og ødelegge utenlandske bakterier. Noen hudceller også presentere antigener til immunceller som kan deretter ødelegge det fremmede cellen.

Det integumentary Systemet fungerer som en fysisk barriere på grunn av hard, keratinized celler i huden, negler og hår. Disse relativt hard cellene er ikke helt ugjennomtrengelig, men beskytte de indre organer og blod system fra daglige angrep fra det ytre miljø. Andre celler i huden produserer vannavstøtende stoffer som holder kroppen fra absorbere eller miste for mye vann eller vannløselige kjemikalier, som salt. Hår er viktig i sensing insekter krypende på huden, vokter mot fysiske traumer til hodebunnen, filtrering fremmede partikler og regulere varmen.

Det integumentary Systemet fungerer som en kjemisk barriere i stor grad på grunn av huden. Huden har lemmer som svette, eller suderiferous kjertler og olje, eller talgkjertler. Disse kjertlene skiller stoffer på huden som avskrekke reproduksjon av bakterier. Huden er vertskap naturlig til utallige bakterier. Dette regnes som normal flora, eller biota, og er nyttig for kroppen. Tilstedeværelsen av biota reduserer kolonisering av fremmede bakterier som kan invadere og skade kroppen. Men det er også viktig å opprettholde passende nivåer i biota. Skin sekreter har en naturlig antibiotika komponent og bidra til å opprettholde en lav pH som forsinker bakterievekst. Til slutt, produserer huden et pigment som heter melanin. Melanin fungerer som en kjemisk barriere mot ultrafiolette stråler fra solen. Melanin beskytter DNA i nedre vev fra mutasjon og ødeleggelse.

Ubalanser

Ubalanser i deler av integumentary systemet kan være forårsaket av brannskader, kreft og utenlandske stoffer. Noen lipid-løselig stoffer kan passere gjennom vannavvisende kjemikalier i huden og inn i den nedre vev. Eksempler på lipid-løselig toksiner inkluderer: bly, kvikksølv, aceton, tynner, steroider og oleoresiner-oljer fra Poison Ivy og gift eik. Disse kan føre til ødeleggelse av vev eller skader på indre organ systemer.

Burns ødelegge den fysiske barrieren kapasiteter for integumentary systemet. Burns forlate kroppen utsatt for væske og elektrolytt tap og bakteriell infeksjon. Begge disse resultatene er potensielt livstruende.

Integumentary kreft er ekstemt vekst av hud celler. Ulike hud celler har forskjellige priser på malignitet og metastasering, eller vekst som proliferates til andre deler av kroppen. Melanocytter, cellene er ansvarlig for produksjonen av melanin, er svært metastatisk og ikke reagerer godt på kjemoterapi. De også står for det laveste antallet hud kreft.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------