Stilling: helse > røyking >

surrogatmor fordeler og ulemper

   Surrogat moderskap er en prosess som gjør at par opplever reproduktive problemer å få barn ved hjelp av en annen kvinnes livmor for å gestate barnet. Men, før man vurderer å inngå en avtale surrogacy en kvinne bør fullt veie de positive og negative faktorer involvert

Typer

Det er to grunnleggende typer surrogacy:. Tradisjonelle, der surrogatmor donerer sitt eget egg, så hun er både biologiske og svangerskapsdiabetes mor, og svangerskapsdiabetes, der surrogatmor bærer ingen biologiske bånd til barnet.

Betydning

I følge Shirley Zager, direktør i Organisasjonen av foreldrene gjennom surrogacy, har surrogater født ca 28000 barn i USA siden midten av 1970-tallet.

Pros

surrogacy tillater en kvinnen til å gi gave foreldreskap til et par som ellers ikke ville vært i stand til å oppleve det, enten på grunn av infertilitet eller manglende evne til å adoptere et barn. I noen tilfeller kan det surrogat også få økonomisk kompensasjon for sin tjeneste.

Cons

surrogacy innebærer en lang og medisinsk invasiv prosess for surrogatmor. Det kan også innebære skyldfølelse på den delen av surrogatmor for å gi opp sin baby, i noen tilfeller fører dette skyldfølelse til surrogat endre hennes sinn. I tillegg er det en myriade av lovverket involvert.

Hensyn

Ikke alle stater i USA gjør for surrogacy avtaler. Selv de statene som tillater surrogacy avtaler har ofte kompliserte regler om problemet. Potensielle surrogat mødre bør alltid søke juridisk bistand.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------