Stilling: helse > tann >

effektiviteten av prevensjon mens på antibiotika

   P-piller inneholder hormoner som hjelper kroppen forsinke eggløsning syklusen, hindrer kvinnen ta dem fra å bli gravid. Disse pillene kan tas i kombinasjon med mange andre over-the-counter medisiner og vitaminer med liten eller ingen risiko for å endre prevensjon effektivitet. Men, har pillen vist seg å samhandle negativt med noen antibiotika, noe som reduserer effektiviteten og øker en kvinnes risiko for å bli gravid

Hvordan Prevensjon piller arbeid?

Mens det er mange typer p-piller, er deres grunnleggende funksjon for å hindre eggløsning (og dermed graviditet). Disse pillene ofte faller i to kategorier: en kombinasjon pille, som bruker syntetisk østrogen for å holde eggstokkene fra slippe et egg og syntetisk progesteron for å redusere effekten av sæd reiser til egglederne samt redusere livmor fôr for å hindre et egg fra feste til veggen, og et progesteron-bare pillen.

Effekter av antibiotika

En utvalgte få antibiotika har vist seg å redusere effekten av p-piller, ifølge Mayo Clinic. Antibiotika eller annen måte forstyrre kroppens evne til å absorbere og bruke hormoner som finnes i p-piller i noen kvinner.

Antibiotika kjent for å redusere effektiviteten

Den antibiotiske mest forsket og kjent for sin evne til å redusere p-piller 'effektivitet er rifampicin, som er foreskrevet for infeksjoner som tuberkulose, spedalskhet, inaktive meningitt, og meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA).

Andre antibiotika som kan påvirke p-piller inneholder penicillin, amoxicillin, sulfonamide, ampicillin, tetracyclin, cotrimoxazole, griseofulvin, nitrofurantoin, metronidazol, minocycline, og phenobarbitol.

Hvis du er i dag et antibiotikum ikke på listen, spør legen din om dens effekt på prevensjon medisiner.

hormonelle effekter

Mens få betydelige eller langvarige studier blitt utført på dette emnet, de som har vært antyder at de fleste antibiotika lavere effektivitet med en margin på én prosent.

Better safe than sorry

Hvis du tar antibiotika, mens på p-piller, er det en god ide å bruke en ekstra metode for graviditet forebygging, som å bruke kondom, sæddrepende middel, eller en membran.

Flere Forholdsregler

Fordi antibiotika kan bo i systemet forbi tidspunkt en person kan slutte å ta dem, er det viktig å bruke en back-up prevensjonsmetode i minst en uke etter opphøre å ta antibiotika.

Tegn på redusert effektivitet

Hvis du legger merke til spotting (blødning mens du ikke på mensen), kan dette være et tegn på at antibiotika er i konflikt med p-piller. Kontakt lege for å se om ytterligere forholdsregler bør tas.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------