Stilling: helse > tann >

hva er årsakene til forhøyet hvite blod teller?

   Det medisinske uttrykket for en høy hvite blodceller er leukocytose. Hvite blodlegemer er kroppens beskyttelse når du har en infeksjon, og deres formål er å angripe eventuelle virus, bakterier eller sopp som er til stede. Hvis hvite blodlegemer er unormalt høyt, kan det være indikasjon på noen form for sykdom. Økt nøytrofile, en type hvite blodlegemer, kalles neutrophilia. Neutrophila er den hyppigste typen leukocytose

Infeksjoner

Hvis din hvite blodlegemer er eksepsjonelt høyt, kan det bety at tilstedeværelsen av en infeksjon. Kroppens immunsystem reagerer på infeksjoner ved å sende hvite blodlegemer, som er lagret i vev, inn i sirkulerende blod for å drepe sopp eller bakterier, og deretter benmargen begynner å produsere flere hvite celler. Etter at infeksjonen har ryddet opp, bør du hvite blodceller tilbake til et normalt nivå.

Medisiner

Visse medisiner kan øke kroppens produksjon av nøytrofile, forårsaker en forhøyet hvite blodceller. Noen av disse medikamentene er kortikosteroider, antibiotika, anti-anfall legemidler og adrenalin.

Bone Marrow Disease

Fordi hvite blodceller produseres i benmargen, noen sykdommer, som for eksempel myeloproliferative sykdommer i beinmargen, kan føre til økt produksjon. Noen av disse inkluderer ulike typer leukemi, myelofibrose, polycytemi vera og noen kreftformer.

Andre betingelser

Fjerning av milten din kan resultere i et noe høyere nivå av hvite blodlegemer. I løpet av den siste måneden av svangerskapet og under fødsel, kan kvinner ha et forhøyet hvite blod teller. Andre årsaker til et høyt nivå av hvite blodlegemer kan være røyking, fysisk eller følelsesmessig stress og vevsskader. En økt teller kan også være et resultat av en autoimmun lidelse som revmatoid artritt.

Hensyn

Hvis du har en pågående tilstand som garanterer en komplett blodstatus test, og en forhøyet hvite blodlegemer blir oppdaget, du bør diskutere resultatene med legen din. I mange tilfeller årsaken er enkel og lett behandles. Men i noen tilfeller ytterligere tester kan være nødvendig for å diagnostisere problemet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------