Stilling: helse > tann >

nakke øvelser ved datamaskinen

   Trene kroppen din holder det sunt så det er mindre sannsynlig å opprettholde en skade. Dette gjelder halsen. Nakken må utøves på en daglig basis for å holde den sterk. Individer som jobber foran en PC hver dag er ikke å gi halsen en treningsøkt. Det er viktig å stoppe det du gjør hver time eller to, og gjøre noen nakke øvelser ved datamaskinen

Head Slår

Det er viktig å stoppe og snu hodet hver 30 minutter til en time for å holde nakken fra å bli stiv. Du kan gjøre dette ved å bevege hodet til venstre og holder den der i 10 til 15 sekunder. Så flytter hodet til motsatt side og hold for en annen 10 til 15 sekunder. Gjenta hode snur tre ganger og du vil være klar til å gjenoppta arbeidet på datamaskinen.

Hals Strekker

Å holde halsen strekkes vil holde deg fra å dra i musklene i det. Å strekke nakken du må se rett frem og ikke bevege ansiktet for å se i en annen retning. Nå tilt hodet til venstre side, men ikke så langt at den berører skulderen din. Hold denne stillingen i 10 sekunder. Bytt til vippe hodet mot høyre side. Hold i 10 sekunder. Dette fullfører en repetisjon. Gjør minst tre repetisjoner før du går tilbake til datamaskinen arbeidet.

Hals Fleksibilitet

Det er en øvelse som kan bidra til å holde halsen fleksibel. Det er en hals rotasjon. Begynn ser rett og deretter lene hodet litt fremover. Begynn rullende nakken til venstre og deretter til baksiden. Fortsett videre til høyre, og så avslutter med å rulle hodet tilbake til fronten. Nå ruller hodet på samme måte, men i motsatt retning. Gjør dette seks ganger og deretter gå tilbake til datamaskinen arbeidet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------