Stilling: helse > tann >

prostatitt informasjon

   Prostatitt, eller betennelse i prostatakjertelen, har mange mulige årsaker. Immune eller nervesystemet lidelser, psykisk stress, infeksjoner og traumatisk skade kan alle utløse sykdommen. Prostata produserer komponenter av sæd hos menn, er omtrent på størrelse med en valnøtt og ligger under blæren. Symptomer og behandling avhenger av type prostatitt stede

Typer

prostatitt er delt inn i fire typer basert på årsak, symptomer og forløp av sykdom: akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt /kronisk bekkenløsning (CP /CPP) og asymptomatiske inflammatoriske prostatitis.

Symptomer

Ifølge American Academy of Family Physicians, kan prostatitt forårsake smertefulle eller vanskelige vannlating, manglende evne til å få ereksjon og smertefull utløsninger. Smerte kan være til stede i buken, korsryggen eller lyske. Bakteriell prostatitt årsaker også symptomer på infeksjon, slik som høy feber, frysninger og kvalme.

Risk Factors

Menn er mer sannsynlig å utvikle bakteriell prostatitt hvis de bruker en urin kateter, er HIV positive, har en blære infeksjon, lider av dehydrering eller har lidd et traume fra ridning eller sykling. Genetikk kan også spille en rolle. Risikofaktorer for CP /CPP og asymptomatiske inflammatoriske prostatitis er ukjent.

Behandling

Akutt bakteriell prostatitt er behandlet i to til fire uker med antibiotika. Kronisk bakteriell prostatitt er vanligvis behandles med en lengre antibiotikakur, og behandling for CP /CPP innebærer bruk av mange medisiner, inkludert alfablokkere, smertestillende og prostatahyperplasi massasje.

Advarsel

Symptomer på prostatitt er lik andre, mer alvorlige sykdommer. Det er avgjørende å ha en urin-eller seksuell symptomer vurdert av lege for å utelukke prostatakreft og andre lidelser.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------