Stilling: helse > tann >

hvor ofte bør kolesterol sjekkes?

   Hjertesykdom forårsaket 27,1 prosent av alle amerikanske dødsfall i 2005, ifølge Centers for Disease Control. Hjerteproblemer som følge av høyt kolesterol sto for 68,3 prosent av disse dødsfallene. Regelmessige kolesterol screenings er den eneste måten å overvåke blod Kolesterol nivåer

Identification

Kolesterol er en fet materiale som er produsert i leveren. Det er tilstede i alle områder av kroppen og reiser gjennom blodet også. Når for mye kolesterol i blodet, kan det begynne å bygge opp langs veggene i blodårene. Kolesterol bygge årsaker innskudd, eller plakk, til form. Den eneste måten å vite om eller ikke plakk bygge opp har skjedd er ved å ha kolesterolnivået sjekkes. For friske voksne, bør kolesterolnivået sjekkes minst en gang hvert femte år

Typer Kolesterol

Det er to hovedtyper av kolesterol i kroppen. Low-density lipoproteiner (LDL) og high density lipoproteiner (HDL ). Lipoproteiner er bærere som flytter kolesterol ut av blodet og inn i kroppens celler der det trengs. En lipoprotein er et protein molekyl som griper på en kolesterol molekyl og transporterer den inn i cellen. LDLs kalles den "dårlige" cholesterols mens HDL vurderes som gode, eller sunn. Dette er fordi en høy andel av LDLs i blodet indikerer at cellene har mer enn nok kolesterol til å fungere normalt. Et høyt nivå av HDL er et godt tegn fordi disse lipoproteiner rydde opp en plakett innskudd igjen av LDLs.

Blood Testing

Fordi hjertesykdommer er den fremste dødsårsaken i USA, kolesteroltesting faller under forebyggende behandling, og er dekket under de fleste helse-forsikring planer. En enkel blodprøve vil identifisere total kolesterol og HDL nivå. En lipoprotein profil testen er en mer omfattende blodprøve som identifiserer LDL og triglyserid nivå i tillegg til HDL og total nivåer. Triglyserider er en annen form for fett som finnes i blodet som er distribuert til muskel-og fettvev. Disse testene kan gjøres som en del av en rutinemessig helsesjekk. Et sunt nivå for det totale antallet ville være 200 eller lavere. Et nivå på 100-129 anses sunt for LDLs, mens HDL bør komme inn på 60 eller mer.

Risk Factors

En rekke faktorer kan bidra til stigende kolesterol nivåer. Kosthold rikt på fet mat, og lav i frukt, korn og grønnsaker gir høye nivåer av dårlig kolesterol og lave nivåer av sunt kolesterol. Som kroppen aldre, kolesterol nivåer har en tendens til å stige. Menn som er 45 år eller eldre, og kvinner som er 55 år eller eldre kan se en økning i disse nivåene. En familiehistorie som inkluderer hjertesykdom kan også predisponere en person til høye nivåer. Personer med diabetes og de med en historie med høyt blodtrykk er også i faresonen.

Medisinering og behandling

De som har lidd et hjerteinfarkt eller slag som følge av høyt kolesterol kan være foreskrevet medisiner som bidrar til lavere deres teller. Statin narkotika brukes til å bremse ned leveren produksjonen samtidig øker leverens evne til å eliminere LDLs fra blodet. Resiner legemidler også lavere LDL-nivå innen binding med kolesterol i tarmen, før den kommer inn i blodstrømmen. Niacin, som er en B-vitamin, bidrar også forbedre lav tetthet lipoprotein og triglyseridnivåer. Men trengte dosering for å påvirke disse nivåene er uvanlig høyt og bør overvåkes av en lege for å unngå risiko for bivirkninger.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------