Stilling: helse > tann >

tegn på endomitriosis

   Normalt nye endometrievev linjer i livmoren hver måned, så er utgytt under menstruasjon. I endometriose, noen ganger feilstavet endomitriosis, vokser dette vevet i andre deler av kroppen, oftest på eggstokkene, tarm, rektum, blære og bekken fôr. Disse cellene er ikke felle, og kan føre til helseproblemer. Den primære symptom er smerter, som kan være mild eller alvorlig uansett hvor alvorlig tilstanden er

menstruasjonssmerter

Endometriose kan føre til bekken, mage og nedre ryggsmerter en uke eller to før menstruasjonen starter og varer i flere dager i perioden. Smerte kan være mild eller alvorlig, kramper, eller en kjedelig verke.

Andre Pain

bekkenløsning fra endometriose kan også oppstå under eggløsningen, under eller etter samleie, og ved vannlating.

IBS

Smerter kan oppstå under avføring, noe som kan føre kvinnen å spekulere hun har irritabel tarm syndrom (IBS), en lidelse som fører til diaré, forstoppelse og magekramper. For å komplisere ting, følger IBS noen ganger endometriose.

Unormal blødning

Endometriose kan forårsake sporadiske tunge perioder eller småblødninger mellom perioder.

Infertilitet

Et annet tegn på endometriose er infertilitet, forårsaket av rør og eggstokker blir arret fra betent endometrievev, eller rør blokkert av vev. Endometriose noen ganger er diagnostisert når en kvinne ser en lege fordi hun ikke har vært i stand til å bli gravid.

Annen mulighet

Mange tilfeller av endometriose, inkludert alvorlig seg, har ingen symptomer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------