Stilling: helse > tann >

de gode effektene av kolesterol

   Kolesterol kan være både dårlige og gode. Kolesterol produseres naturlig i kroppen, men er også påvirket av kosthold og arvelig. En overproduksjon av dårlig kolesterol kan forårsake eller øke risikoen for hjerteinfarkt, slag eller hjertesykdom. Imidlertid kan en underproduksjon av gode kolesterolet også føre til de samme bivirkningene

Du trenger:.
Sportsutstyr
. Scale.
Familie-fremgang log.
Belønninger.

Kolesterol nivåer

HDL regnes som gode kolesterolet. Høyere nivåer av HDL er således anses å være gunstig i å holde kroppen frisk. Det ideelle HDL nivået er 60 mg /dL. For menn er gjennomsnittlig HDL-nivå mellom 40 og 50 mg /dL. For kvinner er gjennomsnittlig HDL nivåene er mellom 50 og 60 HDL. Nivåer under 40 hos menn eller 50 i kvinner anses å være høy risiko HDL nivå.

Hva er gode kolesterolet

HDL, eller gode kolesterolet, står for high density lipoprotein. Dette HDL kolesterol utgjør omtrent 1 /3 av total kolesterol i blodet. HDL har en positiv effekt på kroppen. Det reduserer sjansen for hjertesykdom og risikoen for hjerteinfarkt. Det kan også reversere noen av arterie blokkere eller andre farlige virkninger av LDL (dårlig kolesterol).

Hva HDL oss gjøre?

Eksperter tror at HDL kolesterol kan bære vekk fra arteriene i stedet for til hjertet, som LDL kolesterol. Det er spekulert i at HDL flytter dette kolesterol til leveren i stedet, der det er renset fra kroppen som andre avfall. Noen leger mener også at HDL kan sakte oppbygging av overflødig kolesterol på den arterielle plakk, og dermed bremse oppbygging av kolesterol i hjertet eller blodårer. Nivåene av HDL under 40 mg /DL øker risikoen for hjertesykdom som følge av disse egenskapene, mens høy levesl redusere risikoen.

HDL og høyt kolesterol

Eksperter er ikke sikre på hvor mye HDL er nødvendig for å motvirke høye nivåer av LDL (dårlig cholesteroles) og trigylcerides. Imidlertid er det enighet om at høyt HDL nivå er en negativ risikofaktor og kan redusere risikoen for hjertesykdom som er forårsaket av høyt LDL nivåer.

Andre effekter på HDL

Høye nivåer av HDL eller gode kolesterolet har også blitt brukt som et verktøy for å diagnostisere metabolsk syndrom. Siden metabolsk syndrom kan føre til et hjerteinfarkt, testing for HDL er nyttig å forutsi denne sykdommen. Nivåene av HDL under 40 mg /DL for menn og 50 mg /dl for kvinner kan tyde på at pasientene er i faresonen og må overvåkes.

Ifølge Lymphoma Focus, kan høyt HDL nivå også bidra til å bevare hjernen celle funksjon og forebygge mot mental tilbakegang hos eldre.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------