Stilling: helse > tann >

hjernehinnebetennelse c vaksine bivirkninger

   Meningitt C vaksine gis for å beskytte mot utvikling av en viss stamme av meningokokk sykdom. er Mens vaksinen er svært effektiv og medisinske komplikasjoner relatert til det ekstremt sjelden, er det noen mulige bivirkninger-både mindre og alvorlige-at enkelte vaksinerte individer kan oppleve

Definisjon

Meningitt C vaksine brukes til å forebygge mot den type C stamme av N. meningitidis, en bakterie som er ansvarlig for å forårsake hjernehinnebetennelse og meningokokksykdom septikemi. Både meningitt og sepsis er dødelige sykdommer;. Hjernehinnebetennelse skyldes infeksjon av membranen i ryggmarg og hjerne, mens septikemi er forårsaket av en alvorlig infeksjon i blodet

Funksjon

Den Meningitt C Vaksinen inneholder polysakkaridet belegg av meningokokk type C stamme av bakterier. Når det er sprøytet inn i kroppen, induserer det immunsystemet til å reagere som om det er å bekjempe selve meningokokk bakterier. Det immunsystemet produserer antistoffer mot den aktuelle belastning. Hvis bakterien er oppstått av kroppen i fremtiden, vil antistoffene allerede være på plass for å kjempe mot den og hindre den enkelte fra å utvikle sykdommen.

Mindre bivirkninger

En rekke mindre bivirkninger er forbundet med Meningitt C vaksinasjon. Den vanligste er rødhet og hevelse på stedet der skuddet ble administrert. Den Meningitt C vaksinasjon er vanligvis injisert i armen, og den enkelte kan oppleve ømhet i armen i opptil 24 timer etter injeksjonen. Noen mennesker har hodepine, føler trøtt og oppleve en generell følelse av sykdom etter å ha mottatt vaksinasjon.

Alvorlige bivirkninger

er Mens alvorlige bivirkninger av Meningitt C vaksinen svært sjeldne, er det flere som, hvis det oppleves av en person som har nylig blitt vaksinert, krever rask legehjelp og sykehusinnleggelse mulig. Bivirkningene oppstår vanligvis innen tre dager etter vaksinasjon, og inkluderer en ekstremt høy feber, anfall, elveblest, utslett, hevelse i ansiktet eller munn og pustevansker.

Effektivitet

Den Meningitt C vaksinen er svært effektiv, med mer enn 98 prosent av de vaksinerte individer Viser fullstendig immunitet mot meningokokk sykdom etter vaksinasjon deres. Færre enn 1 av 10. 000 opplever alvorlige bivirkninger til injeksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------