Stilling: helse > tann >

humørsvingninger i overgangsalderen

   Humørsvingninger er vanlige i overgangsalderen, selv de som aldri har opplevd overgangsalderen kan finne raske endringer i humør vanskelig å forstå. Legene er uenige om hvorfor disse humørsvingninger oppstå

Vanlige symptomer

Dessuten humørsvingninger, andre vanlige symptomer på overgangsalder inkludere endringer i menstruasjon, hetetokter, nattesvette, søvnløshet, tretthet og vaginal tørrhet. Noen leger mener forårsaker disse symptomene humørsvingninger.

Hormoner

Andre leger teoretisere at fluktuerende hormoner er ansvarlige for humøret skift i overgangsalderen. Endringer i østrogen og progesteron påvirker serotonin i hjernen, som endrer humør.

Hensyn

Ifølge det amerikanske National Women's Health Information Center, har kvinner som har opplevd humørsvingninger assosiert med premenstruelt syndrom eller som hadde postpartum depresjon har ofte mer menopausal humørsvingninger.

Depresjon

menopausal kvinner som opplever depresjon symptomer, med unntak for relativt korte episoder av tristhet eller melankoli, bør diskutere dette med en lege.

Behandling

Behandling for humørsvingninger og andre menopausal symptomer kan omfatte regelmessig mosjon, unngå stress så mye som mulig, få tilstrekkelig søvn, menopausal hormonbehandling og alternative virkemidler (for eksempel klaseormedrue).
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------