Stilling: helse > tann >

hvordan å ta vare på din nyfødtes umbilical stubbe og navle som en proff

  Alt du trenger å vite om din nyfødtes umbilical stubben
en
Når barnet først er født. . , er hans eller hennes navlestreng festet og deretter kuttet. En plast klippet er plassert på ledningen på sykehuset. Til å begynne den resterende delen av ledningen vil bli gul og gummiaktig. I løpet av de par dager er du på sykehus det vil gradvis tørke ut og krympe. Dette er normalt.
To.
Når du går hjem fra sykehuset, vil plasten klippet fjernes. På dette punktet stubben kan se hvit, svart eller brun.
Tre.
Hvis babyen blir noe skitt eller tisse rundt ledningen, vaske det forsiktig med såpe og vann og tørk . Gjør dette ved å ta tak øverst i ledningen, å forsiktig dra opp, og rengjør med en varm washcloth.
Fire.
Du trenger ikke å rengjøre ledningen regelmessig med alkohol eller vann. I det siste barneleger og sykepleiere anbefales rengjøring med alkohol, men vi nå vet dette gjør ikke stubben falle av raskere eller hindre infeksjoner i stubben, irriterer det bare og tørker ut den nye babyens hud.
fem.
Etter neste dagene stubben vil få veldig tørr og hard. På dette punktet noen ganger bleier og onesies kan føre til at stubbe å klø hans eller hennes magen. Bruk løstsittende klær, eller kaste eller klippe ut en halvsirkel ut av forsiden av bleie så det ikke gni.
6.
Etter 7 til 14 dager, vil du finne de stubben har falt av på egen hånd. Du kan vanligvis se noen flekker av blod eller noen hvitaktig materiale inne i hans eller hennes navle. Ikke bekymre deg for dette, er det normalt.
7.
Nyt din nye babyens innie eller outtie!

Tips og advarsler


 • Inntil stubben helt faller av, ikke gi barnet ditt en badet hvor hans eller hennes navle er neddykket under vann. Etter det kommer av, gjerne badet ditt nyfødte normalt.
 • Noen ganger helsesøster eller legen glemmer å fjerne plast klippet fra stubben før du forlater sykehuset. Hvis dette skjer, ikke fortvil! På babyens første besøk med barnelegen sin han eller hun vil fjerne det med en spesiell par Clippers. Ikke prøv å fjerne dem hjemme -. De er vanskelige og du ikke ønsker å skille ledningen før den er klar
 • Hvis du på et området rundt stubben blir rødt eller hovent, eller du merker gulaktig puss kommer fra stubbe eller navlen, ringe legen umiddelbart eller ta babyen til akuttmottaket. Dette kan være et tegn på en alvorlig bakteriell infeksjon som heter Omphalitis.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------