Stilling: helse > tann >

hydrokinon bivirkninger under graviditet

   Hydrokinon er en aromatisk organisk forbindelse, og er en type fenol. Fenol, også kjent som carbolic syre, ble opprinnelig brukt i kirurgi som en antiseptisk behandling for huden under operasjoner. Det er også et grunnleggende element i aspirin og ugressmidler. En av egenskapene til fenol og hydrokinon er deres tendens til å bleke huden. Dette førte til utviklingen av hydrokinon for bruk i lyn fregner og andre hud misfarging

General Bruker

På grunn av sine egenskaper forbundet med lyn i huden, hydrokinon i en lokal applikasjon har blitt brukt for alder flekker og andre hud misfarging. Noen av disse hudsykdommer er forårsaket av graviditet eller ved bruk av visse hormonbehandling medikamenter, for eksempel p-piller. Tilstanden til misfarging av huden under graviditet, kjent som melasma, påvirker generelt ansikts-områder, inkludert kinn, lepper, nese og panne.

Side Effects

General irritasjoner i huden (dermatitt) kan være en bivirkning av bruke hydrokinon. Dette vil være kløe, svie eller rødhet i huden. Langvarig bruk av hydrokinon kan forårsake alvorlig irritasjon, skorpedannelse i huden og mulige ødem (hevelse) av behandlede områdene. I noen tilfeller kan hydrokinon føre til en blå-sort misfarging av huden, men dette synes å være begrenset til kvinner som har en mørkere hud pigmentering.

Mulige bivirkninger

The Food and Drug Administration har plassert klassen av aktuelle kremer som inneholder fenol, som for eksempel hydrokinon, i en C-kategori for gravide kvinner. Denne kategorien er fastsatt på grunnlag av testresultater på dyr som til virkningene av et stoff på fosterutviklingen. Noen av de rapporterte påvirker av hydrokinon på dyr indikert en økning i dødfødsler og lavere fødselsvekt, samt misdannelser i ufødte fostre.

Andre Risiko

Det har vært noen rapporter om farene ved å bruke hydrokinon av mødre som amme. For tiden er det ingen avgjørende funn som tyder på noen fare for babyer som amme mens moren bruker hydrokinon i en lokal applikasjon. Imidlertid er det kjent at huden kan ha en mangel på tilstrekkelig absorpsjon med noen aktuelle kremer og mens det er ingen rapporterte farer for spedbarn fra inntak lave mengder hydrokinon gjennom amming, kan det kreve råd fra en lege før bruk.

Forholdsregler

På grunn av den kategori C vurdering av FDA om bruk av aktuelle hydrokinon produkter, kan det være noen behov for tiltak vedrørende sin bruk av gravide kvinner. Råd fra en medisinsk faglig kan anbefales. Det finnes også alternativer til å bruke hydrokinon i adressering misfarging av huden, inkludert å ta vitamintilskudd. Enhver endring i kosthold eller bruk av aktuelle produkter skal rapporteres til et medisinsk omsorgsperson.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------