Stilling: helse > tann >

om høye nivåer av testerone i kvinner

   De fleste generelt forbinder testosteron, som er et hormon, og er noen ganger referert til som en androgyn, med menn. Testosteron er det som gjør menn ser og høres ut som menn: deres dype stemmer, hår på ansiktet og musklene. Men kvinner har også det og trenger det. Testosteronnivå hos kvinner kan ha mye å med sine sex-stasjonen, eller mangelen på dem, selv om enkelte medisinske eksperter bestrider det

Pubertet og Fremad

I følge Mike Westerdals av Criticalbench. com, testosteron nivåene hos kvinner varierer etter alder. En jente som ennå ikke har gått gjennom puberteten vil ha svært lave nivåer. Men når binyrene begynner å produsere kjønnshormoner (østrogen, progesteron og testosteron) i puberteten, vil en jente testosteron nivået begynner å stige.

Ups og Downs

En kvinne som er middelaldrende og peri -menopausal, nærmer seg slutten av sin månedlige liv, vil ha høyere testosteronnivå enn hun gjorde før puberteten, men kanskje ikke så mye som hun hadde i 20-årene og 30-tallet. Testosteronnivå avta gradvis med alderen, men ikke bunnen ut, eller bør ikke, som gjør østrogen og progesteron når en kvinne beveger seg gjennom peri-menopause i overgangsalderen, ifølge Jean Hailes Foundation. Selvfølgelig er peri-menopause en hulter til bulter tid for hormoner. Østrogen, men etter hvert avtar, kan stige så høyt som kan testosteron. Når hormoner er for høyt eller for lavt og ute av sync med hormon buddies dette er når en kvinne stiller fysiske symptomer. Symptomene varierer, avhengig av hvilket hormon gjør trøbbel for henne.

Too Much

Noen ganger testosteron reduserer ikke på en kvinne og heller blir for høy. Når dette skjer, kan en kvinne oppleve hårtap, dypere stemme, akne, vekst av ansikts-og kroppshår og økt aggresjon. Hvis du opplever disse endringene, og tror testosteron nivået kan være for høy, ta kontakt med legen din. Ifølge Criticalbench. com, noen labs vurdere "70" for å være den normale testosteron-serien for kvinner. Din testosteronnivå kan være bestemt av en spesifikk test.

PCOS

Hvis en kvinne lider av polycystisk ovariesyndrom (PCOS), høye nivåer av insulin vil stimulere eggstokkene til å produsere store mengder testosteron, ifølge Pcos. insulitelabs. com. Når dette skjer, det gjør det umulig for eggstokkene å slippe et egg, noe som fører til infertilitet.

Heart Disease

I en studie utført av Dr. Anne R. Cappola, en assisterende professor i medisin og epidemiologi ved University of Pennsylvania, om sammenhengen mellom testosteron og hjertesykdom, ble det fastslått at kvinner med høyest testosteronnivå var tre ganger mer sannsynlig å ha hjertesykdom enn kvinner med lavere nivåer. Imidlertid ble det også oppdaget at kvinner med svært lave nivåer av testosteron var på et høyere risiko for å utvikle hjertesykdom enn de kvinnene som var i midten av området.

Konklusjon

Etter å ha testosteron i kroppen er nødvendig for en Kvinnen og hennes helse. Men hvis hun ikke har nok, eller har for mye, vil det bli problematisk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------